Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

909-keikpikantiko1.jpg
Κέικ Πικάντικο



Τσουρέκι για βασιλόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόΝάνα, Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πρωτότυπο τσουρέκι, με γάλα καρύδας και βύσσινα!

Συστατικά
  •     200μλ.νερό χλιαρό
  •     2 κ.σ.λάδι
  •     1κ.γ.αλάτι
  •     5κ.σ.ζάχαρη
  •     800γρ.αλεύρι
  •     40γρ.μαγιά φρέσκια
  •     150γρ.αποξηραμένα βύσσινα ή σταφίδες
  •     200 μλ.γάλα καρύδας
Οδηγίες

  1. Διαλύω τη μαγιά στο νερό, προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω, μέχρι που να μην κολλάει άλλο η ζύμη.Αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Χωρίζω τη ζύμη στα 2 και ανοίγω φύλλα.
  3. Απλώνω το ένα σε στρογγυλό ταψί, βάζω και το δεύτερο από πάνω.
  4. Βάζω στη μέση ένα μικρό πιατάκι και κόβω γύρω-γύρω. Στριφογυρίζω το κάθε κομματάκι.
  5.  Αν θέλω, αλείφω με αβγό και πασπαλίζω τριμμένο αμύγδαλο. Ψήνω στους 200 βαθμούς, 45 λεπτά περίπου.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011
Είναι πολύ εμφανήσιμη!!!Την αφήνεις να φουσκώσει μετά το στρίψιμο; Τι μέγεθος είναι το ταψάκι που χρησιμοποιείς;
Σχόλιο από Νάνα , Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011
Ναι,Ηλιάννα έιναι ένα στολίδι για το τραπέζι,να λυπάσαι να το κόψεις!Δεν το αφήνεις να φουσκώσει δεύτερη φορά.Το ταψί είναι 30εκ.Για πιο γιορτινή εμφάνιση,βάζω και ένα κεράκι στη μέση!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011
Σε ποιο στάδιο την αφήνεις να φουσκώσει; για διευκρίνισέ το μας.... Και από ότι βλέπω έχω και πολύ λίγη ζάχαρη....
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011
Ναι, το λες το πρώτο φούσκωμα, τώρα το είδα.....
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο!!
Σχόλιο από Νάνα , Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011
Ηλιάννα,η συνταγή είναι κανονικά με μόνο 2κ.σ.ζάχαρη και 2κ.γ.αλάτι!Εμένα μου φάνηκε υπερβολικό το αλάτι και έβαλα μόνο 1κ.γ.,και 2 1/2 κ.σ.ζάχαρη.Ήταν πάλι προς το άγλυκο για αυτό έγραψα στα υλικά την διπλάσια ποσότητα ζάχαρης,δηλαδή 5κ.σ.Νομίζω θα είναι αρκετά γλυκό έτσι.Δίνουν και οι σταφίδες ή τα βύσσινα τη γλύκα τους,ή μπορείς να βάλεις από πάνω και χοντρή ζάχαρη!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραια συνταγη και πολυ εμφανησημο το τσουρεκι σου Νανα !!!!μπραβο !!!!!!
θα το δωκιμασω και εγω !
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011
Πολύ όμορφο τσουρέκι Νάνα!!
Το γάλα καρύδας μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με φρέσκο γάλα;για γεύση μπαίνει γάλα καρύδας, σωστά;
Σχόλιο από Νάνα , Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011
Βασιλική,πιστεύω να μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα καρύδας ,με φρέσκο γάλα.Αλλά ενώ δεν έδωσε ούτε άρωμα,ούτε γεύση,έγινε ένα απερίγραπτα αφράτο τσουρέκι και αυτήν την ιδιότητα έχει εξάλλου αυτό το γάλα !Το σχέδιο πάντως,γίνεται με οποιαδήποτε ζύμη τσουρεκιού!Η συνταγή αυτή έλεγε,να ψηθεί σε 2 μακρόστες φόρμες,απλώς αυτό είναι το αγαπημένο μου σχέδιο..
Μεταφορά στην κορυφή