Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3817-loukoumadesparliarou.jpg
Λουκουμάδες



Τσουρέκι γεμιστό σε φόρμα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Αφράτο , νόστιμο και μυρωδάτο τσουρέκι για όλες τις περιστάσεις. Εδώ με την ίδια ζύμη 2 παραλλαγές.

Συστατικά
  • 1 1/2 κούα. γάλα (χλιαρό)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 3 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
  • 800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • Μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση στο 1ου τσουρεκιού

  • 100 γμ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1,5 κ.σ. κανέλα

Γέμιση στο 2ου τσουρέκιου

  • Το 1/3 από την προηγούμενη γέμιση + 1 κ.σ. κακάο
Οδηγίες

 

  1. Ανακατεύουμε στο μπολ του μίξερ (για να μη λερώνουμε και 2ο μπολ) με το χέρι το γάλα, τη ζάχαρη, 4-5 κ.σ. αλεύρι και τη μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να φουσκώσει.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολάκι τα υλικά της γέμισης, δηλ.ζάχαρη και κανέλα. Λιώνουμε και το βούτυρο.
  3. Βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ με την ανεβασμένη μαγιά και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και στη συνέχεια το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι (όχι όλο από την αρχή) και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαλακιά ζύμη.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη να ανέβει σε ζεστό μέρος περίπου μια ώρα.
  5. Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη μας και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη για να κάνουμε 2 τσουρέκια. Η ζύμη του πρώτου τσουρεκιού φόρμας στρογγυλής θα είναι τα 2/3 της ζύμης και του 2ου τσουρεκιού το 1/3. Βουτυρώνουμε καλά και τις 2 φόρμες μας.
  6. Για το τσουρέκι της στρογγυλής φόρμας: Παίρνουμε το ζυμάρι μας και το ανοίγουμε παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 40 χ 30 και αλείφουμε με βούτυρο. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης κανέλας, τυλίγουμε σε ρολό και ενώνουμε σαν στεφάνι και το τοποθετούμε σε φόρμα του κέικ. Αφήνουμε περίπου 15 λεπτά να ξανανέβει το ζυμάρι και τα φουρνίζουμε.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα , αν έχει ψηθεί.
  8. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά. Το βάζουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε αχνίζουμε κιόλας. Επίσης μπορούμε να το κάνουμε να γυαλίσει αν το αλείψουμε με λιωμένη μαρμελάδα .
  9. Με το υπόλοιπο 1/3 του ζυμαριού κάνουμε το τσουρέκι σαλιγκαράκια της 2ης φόρμας: Ανοίγουμε το ζυμάρι πάλι σε παραλληλόγραμμο , αλείφουμε με βούτυρο , βάζουμε το μείγμα της ζάχαρης αλλά έχουμε προσθέσει και το κακάο μέσα , το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε 8 ή 10 κομμάτια . Τα βάζουμε μέσα στη φόρμα μας και αφήνουμε σκεπασμένο για λίγο να ξανανέβει η ζύμη περίπου 15 λεπτά. Ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα του φούρνου στους 180ο περίπου 30 λεπτά. Και στη συνέχεια το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή