Πρόσφατα σχόλια



Τσουρεκάκια ρολά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 12 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξουμε ατομικά τσουρεκάκια. Αυτά είναι και γεμιστά και μικρά ώστε να σερβίρονται και να τρώγονται πιο εύκολα .

Συστατικά

  • 3,5 κούπες αλεύρι(δοσομετρικές)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ξερή μαγιά
  • ¾ της κούπας ζάχαρη
  • μισό κ. γλ. μαστίχα αλεσμένη στο μούλτι μαζί με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • μισό κ. γλ. μαχλέπι αλεσμένο
  • 2 αυγά + 1 κρόκο για το άλειμμα
  • 2/3 κούπας γάλα ζεστό
  • μισή κούπα βούτυρο λιωμένο ζεστό
Για τη γέμιση
  • λίγο λιωμένο βούτυρο
  • ¼ κούπας ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
  • σουσάμι ή γλάσο για το στόλισμα
Οδηγίες

 

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι( όχι όλο, λιγότερο και βλέπετε, εμένα μου πήρε περισσότερο από αυτό) το αλάτι, τη μαγιά, την αλεσμένη μαστίχα, το μαχλέπι.

Στο κέντρο ανοίγω τη γνωστή τρύπα και ρίχνω τα αυγά, το γάλα ,το βούτυρο και ζυμώνω καλά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Αν χρειάζεται, προσθέτω και άλλο αλεύρι.

Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο φούρνο που έχω προθερμάνει στους 40-50 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει, 2 με 3 ώρες θα πάρει.

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Όταν είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε στα 2 και χωρίς να τη ζυμώσουμε, διαμορφώνουμε σε ρολό που το ανοίγουμε απαλά με τα χέρια μας σε φύλλο πλατύ γύρω στους 15 πόντους και μακρύ 50 εκ. περίπου( όχι λεπτό ). Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Αλείφω την επιφάνεια με βούτυρο, ρίχνω ζάχαρη, κανέλα και αμυγδαλόψιχα (αν θέλουμε βάζουμε και άλλο είδους γέμιση με ξηροκάρπια και σταφίδες) και τυλίγω με προσοχή σε ρολό.

 

Image and video hosting by TinyPic

Κλείνω στην άκρη με λίγο νερό για να μην ανοίξει το ρολό και κόβω το ρολό σε κομμάτια πάχους περίπου 3 εκατ.

Τα βάζουμε αραιά στο ταψί(με λαδόκολλα) με την κομμένη όψη επάνω και κάτω.

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι και όταν είναι έτοιμα τα αλείφουμε με αραιωμένο αυγό με 2 κ.γλ. νερό και σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Μπορούμε να μη βάλουμε το σουσάμι και την επιφάνεια να τη στολίσουμε με γλάσο που θα βγάλουμε με λεπτό κορνέ σε μορφή σπείρας.

 

Καλή επιτυχία και Καλή Ανάσταση!

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εμφανίσημα και υπέροχο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Είναι ευκολότερο να γίνουν έτσι , γιαυτό τα φτιάχνω....χαχα!!!!
Ευχαριστώ, Μάργκο.........
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2011
Πρέπει να είναι πολύ καλά! έτσι φαίνονται εξάλλου! Μαυτήν την τεχνική κάνω τα ροξάκια μου και κάποια μπισκοτάκια!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 04 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία και πανεύκολα τα τσουρεκάκια σου Ηλιάννα!!!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 04 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ εμφανησημα !!!και απο γευση σηγουρα πολυ ωραια
Μεταφορά στην κορυφή