Τσουρεκάκια με Ζαχαρούχο
- 500 γρ αλεύρι
- 50 γρ μαγιά φρεσκια
- 180 μλ γάλα χλιαρό
- 110 ζάχαρη
- 100 βούτυρο
- 100 γρ ζαχαρουχο γάλα
- 1 αυγό
- 1 βανιλια
- 1 κουτάλι μαχλεπι και μισο κουταλάκι κοφτό κακουλε
- Ξύσμα από ένα πορτοκαλι και μισό χυμό
- 5 γρ μπεικιν
- (Το ζαχαρουχο μαζί με το γάλα)
- Σε μια λεκάνη βάζεις το αλεύρι και κάνεις στην μέση μια λακκούβα, βάζεις την μαγιά Και το χλιαρό γάλα και την μισή ζάχαρη Και τα ανακατεύεις καλά να λιώσει η μαγιά και να βγάζει λίγο φουσκιτσες.
- Τώρα ριξε του λίγο αλεύρι από πάνω από τις άκρες. Το σκεπαζεις με μια πετσέτα και το βάζεις σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η μαγιά.
- Μετά από κανένα 15 νταλεπτο βάζεις όλα τα υπόλοιπα και τα ανακατεύεις με μια κουτάλα (πρόσεξε το γάλα να μην καίει γιατί δεν θα φουσκώσει η μαγιά. Δοκιμή με το δάχτυλο σου αν καίει δε το βάζεις) αν χρειαστεί αλεύρι, βάζεις ακόμα λίγο λίγο Όχι μονομιάς.
- Και ζεστανε λίγο βούτυρο και δουλεψε το στο τέλος να έχεις μια μαλακια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
- Πάνω στον μπανκο το τραβάς να κάνει σαν κλωστες. (Δηλαδή με το αριστερό το κρατας και το δεξί το σπρώχνεις πρώτα στο μάκρος κάμποσες φορές, Το κάνεις μπάλα από πάνω το σπρώχνεις προς τα μέσα Σαν μπάλα στρογγυλό το βάζεις στην λεκάνη του βάζεις λίγο βούτυρο με το χέρι και το σκεπαζεις.
- Το αφήνεις να φουσκώσει καλά να ξεπεράσει την λεκάνη στο φούσκωμα.
- Μοιράζεις την ζύμη σε 110 γρ και κάνεις κάμποσα τσουρέκια.
- Βαλε τα σε φόρμα να φουσκώσουν προς τα πάνω. Το ταψάκι που τα έβαλα είναι 25- 30 με 35 πόντους.
- Πρέπει μετά να ξαναφουσκωσουν για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
- Μετά 1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα το χτυπάς και με ένα πινέλο τα αλοιφεις Και βάζεις απο πανω αμύγδαλα η σουσάμι η χοντρή ζάχαρη.
- Στο 180 αέρα για 30 λεπτά να είναι ο φούρνος ζεστός.
- Καλή επιτυχία!!