Τσιζκέικ πορτοκάλι
Βάση:
- 1 πακέτο μπισκότα Digestive ή Πτι-μπερ ,
- 50 γρ. βιτάμ.
Κρέμα:
- 200 γρ, γιούρτι,
- 300 γρ, τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια,
- 1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι (μονό κουτί)
- 4 κ.σ. βραστό νερό,
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή μανταρίνι,
- χυμό από 1 πορτοκάλι ή μανταρίνι Ή μισό μισό,
- 50 γρ. άχνη,
- 1 βανίλια,
- τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα,
- 2 μανταρίνια για διακόσμηση.
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi , λιώνουμε το βιτάμ, προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. πιέζοντας με ένα κουτάλι να πάει παντού η βάση, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Διαλύουμε το ζελέ με το βραστό νερό, μόνο 4 κουταλιές!! προσθέτουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε να ενωθούν. Στύβουμε το πορτοκάλι ή δύο μανταρίνια.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, γιαούρτι, άχνη, χυμό και βανίλια καλά. Προσθέτουμε το διαλυμένο ζελέ με το ξύσμα ,χτυπάμε 2 λεπτά να ενωθούν στην κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Οταν θέλουμε να το σερβίρουμε το διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα και φέτες μανταρίνι.
Μπορούμε να φτιάξουμε τσιζκέικ λεμόνι αντικαθιστώντας τον χυμό, ζελέ και ξύσμα με λεμόνι. Μια πολύ ωραία ιδέα για την διακόσμηση είναι να βάλετε σε ένα κατσαρολάκι 1/4 φλ. μαρμελάδα πορτοκάλι με 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύεται μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα ,αφήνετε να κρυώσει και ρίχνεται πάνω από τα μανταρίνια για να μην "μαραίνονται" στο ψυγείο.