Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

936-rolasolomou1.jpg
Ρολά Σολομού



Τρούφες

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή
Τρούφες για τους λάτρεις της σοκολάτας!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
15-18 Τρούφες
  • 300 ml Κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
  • 30 ml. Μέλι (2 κουτ. της σούπας)
  • Καρύδια μέτρια κομμένα (ποσότητα κατά βούληση)
  • 1 Πακέτο μπισκότα πτι-μπερ χοντροκομμένα
  • Τρούφα
  • Ζάχαρη άχνη
Οδηγίες


  1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι σε κατσαρολάκι.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κρέμα λίγο πριν πάρει βράση και τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα.
  4. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσει και να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα.
  5. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  6. Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για 3-4 ώρες.
  7. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μίγμα και πλάθουμε μεγάλες μπάλες.
  8. Τις περνάμε από την τρούφα και μετά τις ακουμπάμε εάν θέλουμε σε χαρτάκια σερβιρίσματος.
  9. Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.
  10. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξουν ξανά πριν σερβίρουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να κάνουμε και μικρού-μικρού μεγέθους τρούφες, δηλαδή τρουφάκια!
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μπορούμε να τα περάσουμε και σε σκόνη κακάο ή μόνο τρούφα;
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2009
Βέβαια και μπορούμε, αλλά επειδή βγάζουν υγρασία οι τρούφες, πιθανόν να υγραίνουν το κακάο εξωτερικά και να πρέπει να το περάσουμε αρκετές φορές από το κακάο.
Σχόλιο από soulli , Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
1005 σκουφάκια Margo μου για την ωραιότατη συνταγή!!Τις έκανα χτές το βράδυ και τα έπλασα σήμερα το πρωί!Έγιναν πεντανόστιμες!Μόνο που αντί για καρύδι έβαλα φουντούκι!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011
Soulli είτε με καρύδι, είτε με φουντούκι τις φτιάξεις είναι εξίσου πολύ νόστιμες. Άλλοι τις προτιμούν χωρίς ξηρό καρπό, ό,τι προτιμά ο καθένας. Επίσης να προσθέσω πως μπορείς να βάλεις λιγότερα μπισκότα (περίπου μισό πακέτο και ψιλοκομμένα), για πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα. Είναι ένα πανεύκολο, νόστιμο και πολύ οικονομικό γλυκό!
Σχόλιο από soulli , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011
Margo μου έβαλα ενα κουτί μπισκότα αλλά ψιλοκομένα όπως λες!Και επειδη δεν μου έφτασε η τρούφα να τα καλύψω όλα,στα υπόλοιπα έβαλα κακάο με μια κουταλίτσα nesquic για να μην πικρίζει πολύ!Άπλα υπέροχες και πεντανόστιμες...:)
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αυτα τα γλυκουλικα τρουφακια πολυ τα λυμπιζομαι!!!!ωραιοτατα ειναι.
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 22 Ιανουάριος 2011
Η φωτογραφία από τη Soulli που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή