Τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα
Εύκολο, νόστιμα με αρώματα φρούτων που μπορείτε να αντικαταστήσετε με γλυκά κουταλιού που σας έχουν μείνει στο ντουλάπι σας!
- 250 γρ. αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα, σύκα, δαμάσκηνα,
- 110 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο ή δαμάσκηνο,
- 250 καρύδια χοντροκομμένα,
- 1 κ.σ.κονιάκ ή λικέρ,
- ξύσμα λεμονιού,
- 350 γρ. κουβερτούρα.
- Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα, προσθέτουμε την μαρμελάδα, καρύδια,το κονιάκ ή λικέρ και το ξύσμα λεμονιού.Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας.
- Αν το μείγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε λίγα καρύδια ακόμη,αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε μαρμελάδα.
- Παίρνουμε μείγμα και πλάθουμε σε τρουφάκια, βάζουμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε κάθε τρουφάκι να καλυφθεί καλά.
- Τα αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και βάζουμε σε χαρτάκια για τρουφάκια.
Εγώ τα φρούτα τα έκοψα σε κομματάκια με μαχαιράκι για να μην λιώσουν στο μούλτι.