Τραχανόσουπα
- 1 φλυτζανι τραχανα
- 4 φλυτζανια νερο
- αλατι
- πιπερι
- βουτυρο ή λαδι
- τυρι (αναλογα με τις προτιμισεις μας, ταιριαζουν ολα τα τυρια)
- Ριχνουμε το νερο στην κατσαρολα και αμεσως, ενω το νερο ειναι κρυο, ριχνουμε και τον τραχανα!
- Ανακατευουμε καλα σε μετρια σκαλα, προσθετουμε το αλατι, το πιπερι και το βουτυρο.
- Bραζουμε για 10 με 15 λεπτα ανακατευοντας συνεχως
- Τελος μολις ειναι ετοιμο, ριχνουμε και το τυρακι μας.
- Έτοιμο να καταναλωθει!
Φτιάχνω μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας με δυόσμο, μετά προσθέτω νερό και αφήνω να βράσει. Ρίχνω τον τραχανά, χαμηλώνω και να βρασει και να ψηθεί και τέλος τυρί φέτα....