Τραχανόπιτα με ξινόχοντρο Κρητικό
- 200 γραμμάρια ξινόχοντρο,
- 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη,
- 200 γραμμάρια κασέρι στο τρίφτη,
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σωταρισμένα σε μια κουταλιά λάδι,
- ενάμισυ λίτρο νερό ζεστό στο οποίο θα διαλύσουμε 1 κύβο βοδινού(ψυγείου)
- 3 αυγά για μέσα και 1 για επάνω
- μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- πιπέρι μαύρο.
- 3 κουταλιές λάδι.
- 3/4 κούπας αλεύρι.
- Βράζουμε τον τραχανά στο ζεστό νερό μέχρι να τελειώσει το νερό ,τον αφήνομε να κρυώσει.
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μια κουταλιά λάδι και το αφήνουμε και αυτό να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε τον τραχανά με τα τυριά το κρεμμύδι και τον μαϊντανό,προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ,επίσης ρίχνουμε μαύρο πιπέρι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι 25-28 νούμερο και ρίχνουμε μέσα την χυλό.Ισιώνουμε να είναι παντού ίδιο ύψος και αλοίφουμε μα ένα αυγό χτυπημένο.
- Το ψήνουμε σε φούρνο 170 βαθμούς περίπου 1 ώρα ,και το κόβουμε όταν κρυώσει.
Βρήκα την συνταγή στο ίντερνετ.