Τούρτα Τιραμισού της Σοφίας
- ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 5 αυγά xωρισμένα κρόκοι με ασπράδια
- 1 φλ/να του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τζ. αλεύρι
- 1 μπέικιν
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 6 κγ κακάο
- ΚΡΈΜΑ
- 1-2 Κουπάκια τυρί Φιλαδέλφεια η απο το LIDL γερμανικό
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 φυτική σαντιγύ
- 1 κρόκο αυγού
- 1/σ νές καφέ
- ΣΙΡΟΠΙ
- 1 1/2 Ποτήρι νερό
- 3/4 ποτηριού ζάχαρη
- 3-4 κ.γ νές καφέ διαλυμμένο σε λιγο νεράκι
- λίγο λικέρ
- Στο παντεσπάνι χτυπάμε στην αρχή μαρέγκα τα ασπράδια κι επειτα χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά οπως συνηθίζεται σ όλα τα παντεσπάνια και ψήνουμε 15λεπτά μονο .
- Αφαιρούμε τα γύρω γύρω που ειναι πιο τραγανά .
- Κόβουμε το παντεσπάνι με κλωστη σε τρία μέρη και βάζουμε ενδιαμεσα την κρέμα χτυπώντας τα υλικά αφού πρωτα σιροπιασουμε.
- Απο πάνω ρίχνουμε κακάο και στολίζουμε ανάλογα με το τι θέλουμε και την περίσταση αν δηλ είναι για γενέθλια κάνουμε πιο προσεκτικό στόλισμα.
Αυτή τη φορά εφτιαξα ενδιάμεσα κρέμα βραστή γάλακτος για να κάνει την διαφορά στη γεύση ,μισο κιλο γάλα μια κσ βούτυρο 1/2 κούπα αλεύρι 1/2 κούπα ζάχαρη βανίλια βραζουμε μέχρι να πήξει, ομως ακόμα και χωρίς αυτην πάλι ωραία ειναι.