Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα Σουδάκια καραμέλα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 22 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά

Ζύμη Φλώρας

  • 125 γρ βούτυρο η βιτάμ μαλακό
  • 75 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκο αβγού
  • 200 γρ αλεύρι
  • 2 κ,σ παγωμένο νερό

Ζύμη για τα σουδάκια

  • 200 ml γάλα
  • αλάτι
  • 100 γρ βούτυρο η βιτάμ
  • 200 γρ αλεύρι
  • 200 ml νερό
  • 5 αυγά


Κρέμα

  • 500 ml γάλα
  • 2 κ,γ κανέλλα
  • 1 βανίλια
  • 6 κρόκους αβγών
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ αλεύρι
  • 5 φύλλα ζελατίνη
  • 2 κ,σ αμαρέτο η εσάνς πικραμύγδαλο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος


Καραμέλα

  • 250 γρ ζάχαρη
  • 1 κ,γ χυμό λεμονιού
  • 125 ml νερό

Για το πασπάλισμα

  • 2 κ,γ ζάχαρη άχνη
Οδηγίες

  • Mε τα πρώτα υλικά κάνουμε την ζύμη πάστας Φλώρας.
  • Tην τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες

κρέμα

  1. Βάζουμε το γάλα, κανέλλα και βανίλια να πάρουν μια βράση.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ  τους κρόκους με την ζάχαρη και το αλεύρι σε μια κρέμα.
  3. Ρίχνουμε μέσα και το καυτό γάλα.
  4. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και πάντα με ανακάτεμα το αφήνουμε να βράσει.
  5. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει και μετά την στύβουμε καλά, την ρίχνουμε στην ζεστή κρέμα, προσθέτουμε και το λικέρ αμαρετο ή την εσανς
  6. Την αφήνουμε να κρυώσει και την ανακατεύουμε πότε πότε για να μην σβολιάσει.
  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 26αρα την ζύμη πάστας φλώρας, την τρυπάμε με ένα πιρούνι  και την βάζουμε στο ψυγείο.

ζύμη σου

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, νερό, την πρέζα αλάτι και το βούτυρο να βράσουν.
  2. Ρίχνουμε μονομιάς το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  3. Ανακατεύουμε όσο να γίνει μια ζύμη.
  4. Το βάζουμε στην λεκάνη του μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά.
  5. Τα 2/3 της ζύμης τα βάζουμε σε μια σακούλα για γαρνιτούρες (κορνέ) με  ένα αρκετά μεγάλο άνοιγμα.
  6. Το βάζουμε  επάνω στην ζύμη πάστας Φλώρας με σχέδιο σαλιγκαριού.
  7. Ψήνουμε στους  200°βαθμούς για  35-40 λεπτά.
  8. ΄Οταν ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Με την υπόλοιπη ζύμη από τα σου κάνουμε 12 σουδάκια και τα ψήνουμε και αυτά στους 200 βαθμούς και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  10. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε με απαλές κινήσεις στην κρέμα .
  11. γεμίζουμε με λίγη από την κρέμα τα σουδακια .

καραμέλα

  1. Ζάχαρη 125 ml νερό και χυμό λεμονιού.
  2. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως να πάρουν ένα χρώμα χρυσό καφέ.
  3. Μετά βουτάμε τον πάτο της κατσαρόλας σε κρύο νερό
  4. Βουτάμε τα γεμιστά με την κρέμα σουδακια στην καραμέλα και τα βάζουμε στις άκρες της ψημένης βάσης. Στην μέση βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  5. Την βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  6. Ζεσταίνουμε λίγο την καραμέλα  και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια ,όπως της αράχνης.
  7. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Λίγα μυστικά ακόμα
Τιπ
  • Όποιος θέλει μπορεί να μην φτιάξει τα μικρά σουδακια, αλλά μπορεί να τα αγοράσει έτοιμα κατεψυγμένα, γεμιστά με κρέμα, έτσι κάνει οικονομία χρόνου.
  • Αλλά και την καραμέλα όποιος θέλει την φτιάχνει.
  • Γίνεται και με γλασο .
  • Ζάχαρη άχνη και λίγο χυμό λεμονιού και με αυτό κολλάμε τα σουδάρια και τα βάζουμε στις άκρες της ψημένης βάσης.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 25 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη τούρτα!!!!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 25 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εκπληκτική τούρτα με ωραίο δημιουργικό κόπο!! Μπράβο σου!
Μεταφορά στην κορυφή