Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4706-cats xoirino.jpg .jpg
Χοιρινό με σέλινο



Τούρτα σοκολατίνα με σου

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 16 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Απίθανη και ιδιαίτερη τούρτα!
Συστατικά

Ζύμη μπριζέ

  •     50 γρ ζάχαρη
  •     150 γρ αλευρι
  •     100 γρ βουτυρο
  •     1 κροκο αβγού
  •     1 πρεζα αλατι

Γέμιση Κρέμα σοκολάτας

  •     50 γρ ζάχαρη
  •     1 βάζο κεράσια στραγγισμένα
  •     2 φύλα ζελατίνη άσπρη
  •     500 γρ κρέμα γάλακτος
  •     150 γρ μισόπικρη κουβερτούρα
  •     300 γρ σουδακια με κρέμα βανίλιας κατεψυγμένα

για γαρνίρισμα

  •     25 γρ σοκολάτα λεπτά κομμένη με το μαχαίρι που καθαρίζουμε τις πατάτες
  •     2 σουδακια
  •     μερικά κεράσια
Οδηγίες
  1. Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε μια ζύμη και την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και βάζουμε μια λαδόκολλα στην 26αρα φόρμα με στεφάνι. Ανοίγουμε σε φύλο την ζύμη και την απλώνουμε μέσα στην φόρμα και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε καλά τα κεράσια, Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει.  Χτυπάμε σε μια λεκάνη του μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ρίχνουμε και την ζάχαρη σιγά σιγά.
  4. Κόβουμε τη κουβερτούρα και την βάζουμε σε μπεν μαρι  να λιώσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στύβουμε την ζελατίνα και την βάζουμε για λίγο να ζεσταθεί και να λιώσει.
  5. Ρίχνουμε στην ζελατίνα σιγά σιγά 5 κουταλιές σουπας από την σαντιγί. Μετά όλη μαζί την ρίχνουμε στην λεκάνη με την σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν καλά και με απαλές κινήσεις προσθετουμε την λειωμένη κουβερτούρα
  6.  Όταν ψηθεί η βαση ,την αφηνουμε να κρύωσει. Την βάζουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε το στεφάνι της φόρμας και το κλείνουμε. Ρίχνουμε απο την κρέμα σοκολάτας σχεδον 1 πόντο να πάει παντού.
  7. Βάζουμε στην σειρά τα σουδακια και κρατάμε 2 για το γαρνίρισμα.  Επάνω στα σουδακια βάζουμε τα κεράσια και κρατάμε μερικα για το γαρνιρισμα. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρεμα σοκολατας και με ενα κουτάλι κάνουμε κύματα δηλαδή λακουβιτσες.
  8. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες.
  9. Ρίχνουμε και την κομμένη σοκολάτα που είναι σαν φύλλα κομμένη.    Τα 2 σουδακια τα κόβουμε στην μέση  και τα βάζουμε και αυτά  επάνω στην κρέμα και τα λιγα κερασια που εχουμε κράτησει.    Σερβίρουμε χωρις τύψεις
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε, κάνουμε μονες μας τα σουδακια και τα γεμίζουμε με ενα καρνέ  με κρεμα βανίλιας και ερμολ.

Σχόλια
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Τρίτη, 18 Αύγουστος 2009
Ποιός μπορεί να αντισταθεί σ'αυτή την τούρτα αστέρι;
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Και απαντώ στην Αλεξάντρα: Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, μα κανείς!!!!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Και που την βλεπεις αυτη την τουρτα νοιωθεις την γλυκα ,απο τον υπεροχο και παντα σιγουρο συνδυασμό, σοκολατας ,κρεμας, κερασι .
Μπραβο σου μπραβο σου !
Μεταφορά στην κορυφή