Τούρτα σοκολάτα της Μάρθας
- 4 αυγά
- 3,5 ποτήρια ζάχαρη (εγώ έβαλα 2,5)
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι
- 1 κ. σ. σόδα μαγειρικής
- 4 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 3-4 κ. σ. κακάο (εγώ έβαλα 2)
Για την κρέμα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. κορν φλάου
- 1 έως 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 2 κ.σ. κακάο (προαιρ.)
- 700 γρ. γάλα
- 300 γρ. μαργαρίνη
- 300 γρ καρύδια χοντροκομμένα, για ράντισμα στην τούρτα μας
- Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά τα υπόλοιπα υλικά, και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Φτιάχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε 3 παντεσπάνια στους 180 βαθμούς για 20-25'περιπου
- Τα ταψάκια είναι 30 εκ.
- Για τη κρέμα : Ανακατεύουμε τα υλικά για την κρέμα, μεχρι να πήξει. Όταν κρυώσει η κρέμα, χτυπαμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μεχρι να ασπρισει και προσθέτουμε την κρέμα, έτσι έχουμε μια αφράτη κρέμα για την τούρτα μας.
- Βάζουμε ανάμεσα σε καθε παντεσπάνι κρέμα και καρύδια.
- Κόβουμε λιγο παντεσπάνι από το γύρω γύρω και το θρυμματίζουμε στην επιφάνεια της τούρτας για στόλισμα.
Φαίνεται πολύ λαχταριστή και πιστεύω πως είναι και εύκολη. Είναι σιροπιασμένο το παντεσπάνι; Αν κάνω το παντεσπανι σε ένα ταψι θα μπορέσω να το κοψω σε 3 πάτους;θα βαθμολογήσω μόλις την φτιάξω.Ευχαριστώ !!!!\r\n