Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τούρτα Πορτοκαλιού

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Λατρεύω τα γλυκά που έχουν γεύση φρούτων, ειδικά όταν είναι στην εποχή τους. Εύκολη, γρήγορη και πολύ δροσερή η συγκεκριμένη τούρτα συνοδεύει τον απογευματινό μας καφέ αλλά προσφέρεται και σαν επιδόρπιο μετά από ένα απολαυστικό γεύμα !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Παντεσπάνι

  • 6 αυγά
  • 1 1/3 κούπα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 της κούπας νερό
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες

Σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Κρέμα

  • 2 ερμόλ
  • 1 συσκευασία φρουί ζελέ (2 φακελάκια) με γεύση πορτοκάλι
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, με τη διαφορά ότι αντί για 4 ποτήρια νερό βάζουμε 3.
  2. Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και ξεκινάμε το παντεσπάνι.
  3. Χτυπάμε τ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  4. Σε άλλο σκεύος, χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και με πολύ απαλές κινήσεις και με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
  6. Βάζουμε το παντεσπάνι σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, 30 έως 40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
  7. Βράζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα, για το σιρόπι.
  8. Χτυπάμε το ερμόλ με τη ζάχαρη άχνη για πέντε λεπτά και προσθέτουμε το παγωμένο ζελέ.
  9. Όταν ψηθεί το παντεσπάνι το αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε δύο κομμάτια.
  10. Βάζουμε το πρώτο κομμάτι σ’ ένα δίσκο, το σιροπιάζουμε και προσθέτουμε τη μισή περίπου κρέμα.
  11. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και ψιλοκομμένα κομματάκια γλυκό πορτοκάλι καθώς και ψηφίδες σοκολάτας.
  12. Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με προσοχή και καλύπτουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.
  13. Γαρνίρουμε όπως μας αρέσει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το ζελέ καλό θα ήταν να το έχουμε φτιάξει από την προηγούμενη μέρα για να έχει πήξει καλά όταν το ενσωματώσουμε με το ερμόλ

Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2009
Σ ευχαριστώ πολύ Μάρα μου! Και βέβαια μπορούμε να βάλουμε άλλη γεύση εκτός από πορτοκάλι. Μπορούμε να βάλουμε κεράσι, φράουλα, φρούτα του δάσους, λεμόνι. Με αυτά όλα την έχω φτιάξει και είναι πολύ νόστιμη. Μπορούμε επίσης να τη φτιάξουμε με περγαμόντο και μανταρίνι με τη διαφορά ότι αντί για ζελέ στη σαντιγύ θα βάλουμε ξύσμα από το κάθε φρούτο ή απόσταγμα αν βρούμε σε ειδικά καταστήματα που πουλάνε είδη ζαχαροπλαστικής (χρώματα, αρώματα κλπ).
Σχόλιο από Πολυάνθη , Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2009
Πανέμορφη φαίνετε η τούρτα σου.Εγώ θέλω να σε ρωτήσω,τα σχέδια που έφτιαξες χρωμάτισες σαντιγύ? και με τί?
Ευχαριστώ!!!
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2009
Σ ευχαριστώ Polly μου! Ναι, έχω χρωματίσει τη σαντιγύ με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Υπάρχουν και στο Βασιλόπουλο τώρα, αλλά θα τα βρεις σε μεγάλη ποικιλία σε μαγαζιά που πουλάνε είδη ζαχαροπλαστικής (χρώματα, αρώματα και πολλά ακόμα είδη).
Σχόλιο από vita , Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2009
Το ερμόλ είναι καλύτερο από την κρέμα γάλακτος;Συνήθως μου "μυρίζει" κάτι σαν κονσερβίλα.Αν χρησιμοποιήσουμε την φυτική κρέμα γάλακτος στο πράσινο κουτί;
Χρώματα ζαχαροπλαστικής έχουν και τα μαγαζιά της Βέφας Αλεξιάδου.είναι ίσως λίγο πιο τσουχτερά αλλά θέλω να πιστεύω οτι είναι λιγότερο τοξικά
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009
Ευχαριστώ πολύ Νάνα! Vita θα συμφωνήσω με τη Νάνα για τα τοξικά ή μη χρώματα ζαχ/κής. Εγώ τα είχα παραγγείλει από το ίντερνετ. Αλλά η εσάνς αμαυγδάλου που παίρνω από το Βασιλόπουλο έχει ακριβώς τη μισή τιμή απ ότι αυτή που έπαιρνα από κατάστημα της κ Βέφας στα ίδια γραμμάρια.
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατη η τούρτα σου! Γεύση και εμφάνιση!!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009
Σ ευχαριστώ πολύ πολύ Margo μου!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η πιο παιχνιδιαρικια τουρτα που εχω δει .Μπραβο Μαριαντα .
οσο για το θεμα χρωμα ζαχαροπλαστικης κοριτσια ,νομιζω το εχω εξαντλησει .
Συμφωνω απολυτα με τη Νανα.Εγω ψωνιζω παντα απο ειδη υγιεινης διατροφης και αιθερια ελαια και χρωματα .Επανω στο μπουκαλακι γραφουν απο ποιο λουλουδι η φυτο ειναι παρασκευασμενο .
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image

και εμενα μου αρεσε η Τουρτα σου μπραβο


Ντινα αυτα τα λαδια που θα τα βρω;
Μεταφορά στην κορυφή