Τούρτα πορτοκαλιού
- 200 γρ . βούτυρο
- 200 γρ . ζάχαρη
- 4 αβγά
- 125 γρ . αλεύρι
- 50 γρ . νισεστέ
- 100 γρ . αμύγδαλα αλεσμένα
- 1 μπέικιν
- 1 πορτοκάλι ( ξύσμα και το χυμό του )
- 125 γρ . σοκολάτα μαύρη , όχι κουβερτούρα
- 1 πακέτο μπισκότα πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα
- 125 γρ . μαρμελάδα πορτοκάλι
- 150 γρ . σοκολάτα μαύρη ( σκούρα )
- Κομμένα στη μέση , μπισκότα πορτοκαλιού
- Ντύνουμε μια φόρμα Νο 26 με λαδόκολλα
- Ανάβουμε το φούρνο στους 190 ° C
- Από το πορτοκάλι παίρνουμε το ξύσμα και μετά το στίβουμε
- Τη σοκολάτα τη λιώνουμε
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια .
- Ρίχνουμε ένα - ένα τα αβγά
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα και το μπέικιν .
- Τα προσθέτουμε στο μίγμα με τα αβγά .
- Μετά προσθέτουμε και τη σοκολάτα και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε καλά .
- Βάζουμε στη φόρμα το 1 / 3 από το μίγμα , επάνω σε αυτό 7 μπισκότα πορτοκαλιού .
- Ακόμα 1 / 3 από το μίγμα και πάλι μια σειρά από 7 μπισκότα πορτοκαλιού .
- Τελειώνουμε με το μίγμα .
- Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε σχεδόν 60 λεπτά .
- Όταν κρυώσει καλά βγαζουμε την λαδοκκολλα
- Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και αλείφουμε την τούρτα μας , μετά βάζουμε και τη λιωμένη σοκολάτα .
- Γαρνίρουμε με μισά μπισκότα πορτοκαλιού .
- Όταν κρυώσουν καλά και παγώσει η σοκολάτα , το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε 2 μέρες
- ( τρώγεται και την άλλη μέρα αλλά είναι πολύ πιο νόστιμο )