Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4080-kantaken.jpg
Μπισκότα Καντά



Tούρτα Πανσέληνος

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
ζύμη πάστα φλόρας
  • 125 γρ. αλεύρι
  • πολύ λίγο μπέικιν (στη μύτη από το μαχαιράκι)
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτιi
  • 100 g μαλακό βούτυρο
Τα ζυμωνουμε όλα μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά

Παντεσπάνι
  • 4 αβγά
  • 4 κ.τ.σ. καυτό νερό
  • 3 σταγόνες εσάνς λεμονιού ή ξύσμα του
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 75γρ. αλεύρι
  • πολύ λίγο μπέικιν (στη μύτη από το μαχαιράκι)
  • 50 γρ. νισεστέ

Για το άλειμμα του παντεσπανιού

  • 400 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Γέμιση

  • 800 γρ. πολύ κρύα κρέμα γάλακτος
  • 5 πλάκες ζελατίνας ή τη σκόνη
  • 3 βανίλιες
Οδηγίες

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°c
  2. Παίρνουμε τη ζύμη της πάστα φλόρας την ανοίγουμε και την βάζουμε στη φόρμα (28 εκ.) με στεφάνι. Την τρυπάμε με το πηρούνι, βάζουμε το στεφάνι και την ψήνουμε για 10 λεπτά
  3. Όταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει

Παντεσπάνι

  1. Παίρνουμε το ταψί της ηλεκτρικής κουζίνας, το βουτυρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα.
  2. Χτυπάμε τα αβγά, νερό και την εσάνς λεμονιού (ή ξύσμα) στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ, να αφρατέψουν καλά καλά.
  3. Μπερδεύουμε τη ζάχαρη με τη βανίλλια και τα προσθέτουμε και αυτά και τα χτυπάμε για 2 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν και το νισεστέ και τα προσθέτουμε κι αυτά με απαλές κινήσεις.
  5. Βάζουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 200°c για 9 λεπτά.
  6. Όταν ψηθεί το παντεσπάνι, το αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα με ζάχαρη πασπαλισμένη και αφαιρούμε αμέσως τη λαδόκολα.
  7. Το αφήνουμε έτσι να κρυώσει
  8. Αλείφουμε την πάστα φλόρα με 2 κ.τ.σ. με τη μαρμελάδα
  9. με την υπόλοιπη το παντεσπάνι

γέμιση

  1. Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος (σαντιγύ). Ζεσταίνουμε τη ζελατίνα, τη βάζουμε στην χτυπημένη κρέμα (σαντιγύ) προσθέτουμε τις βανίλιες
  2. Βάζουμε 2/3 από την κρέμα (σαντιγύ) στο παντεσπάνι
  3. Κόβουμε το παντεσπάνι στενόμακρα σε 4 εκ. στενές λωρίδες
  4. Την πρώτη λωρίδα την τυλίγουμε σε ρολό και την βάζουμε στη μέση από την πάστα φλόρα.
  5. Παίρνουμε τις άλλες λωρίδες και συνεχίζουμε το τύλιγμα, όποιες μετά εξέχουν, τις κόβουμε για να είναι ομοιόμορφη η τούρτα
  6. Γεμίζουμε γύρω γύρω με την κρέμα βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ και γαρνίρουμε
  7. Μπορείτε να βάλετε και κρέμα garni
  8. Γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και αμύγδαλα που τα έχουμε βάλει στο τηγάνι για λίγο να τηγανιστούν (χωρίς βούτυρο)

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να βάλουμε και κρέμα ζαχαροπλαστικής γεύση  βανίλια του Γιώτη που την χτυπάμε  με το γάλα και βάζουμε και 8 κ,σ. γιαούρτι στραγγιστό και φρέσκες φράουλες
  • Την γαρνίρουμε με σαντιγί ή με την ίδια την κρέμα με άσπρη τριμμένη σοκολάτα και με φράουλες
  • Μπορούμε να βάλουμε και γλυκό κουταλιού
Σχόλια
Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ , Κυριακή, 26 Ιούλιος 2009
Πω πω νοστιμιες!!!!!!!!!!!!!!
Παρα πολυ ωραιο φαινεται ,μπραβο Bianka!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από mama koyzina , Κυριακή, 26 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
κοριτσι μου παει η διαιτα μου τι γλυκα ειναι αυτα??????θεικααα
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 27 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εκπληκτική!! Ο συνδυασμός δε της μαρμελάδας σίγουρα δίνει τη διαφορετική γεύση!!
Μεταφορά στην κορυφή