Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα παγωτό πανεύκολη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014
none
Περιγραφή

Τόσο εύκολη και τόσο νόστιμη τούρτα παγωτό μαζί, γίνεται. Η Βάση είναι με την αγαπημένη συνταγή όλων μας, το μωσαϊκό.

Συστατικά

Για τη βάση

  • Μια δόση από σπιτικό μωσαϊκό η συνταγή εδώ
  • 1 μεγάλη φόρμα με διάμετρο 29 εκ.με αφαιρούμενο πάτο

Για το παγωτό

  • 1 κουτί σαντιγί μεταλλικό κουτί
  • μερικές κ.σ. γάλα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα
  • 1 βανίλια
  • μερικές κ.σ. βύσσινο σιρόπι (βυσσινάδα)

Για στόλισμα

Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε τη βάση όπως λέει η συνταγή για το μωσαϊκό εδώ. Βάζουμε το μωσαϊκό στη φόρμα, τη στρώνουμε καλά και στη συνέχεια στη κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα του παγωτού μας.
  2. Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τη φυτική σαντιγί με μερικές κ.σ. γάλα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τη βανίλια και τέλος προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε ακόμα 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα του παγωτού μας στη φόρμα πάνω από το μωσαϊκό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 με 1,5 ώρα να σφίξει λίγο.
  4. Βγάζουμε τη φόρμα με το παγωτό από την κατάψυξη και ρίχνουμε κυκλικά αρκετό σιρόπι βύσσινο στην επιφάνεια του παγωτού μας. Με ένα μαχαίρι κάνουμε κύκλους. ώστε να ανακατευτεί κάπως το βύσσινο και να μπει μέσα στο μείγμα του παγωτού. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει τελείως για αρκετές ώρες.
  5. Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρουμε την τούρτα μας, ρίχνουμε τα χοντροσπασμένα καραμελωμένα αμύγδαλα και τέλος το σιρόπι σοκολάτας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Και τα 3 κουτιά που θα χρησιμοποιήσουμε για το παγωτό να ειναι στο ψυγείο από την προηγούμενη το βράδυ.

Τα μπισκότα που χρησιμοποίησα ήταν τα σοκολατένια πτι μπερ.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή