Σιρόπι σοκολάτας
Ένα σιρόπι σοκολάτας για τα παγωτά, τις βάφλες, τα κέικ και ό,τι θέλετε να σοκολατοσιροπιάσετε.
- 1,5 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι (προαιρ.)
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν 5 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κακάο και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα κουζίνας μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε και την κουβερτούρα να λιώσει στο σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά.
Διατηρείτε εκτός ψυγείου.