Τούρτα με αμύγδαλα

Υπάρχουν δυο Μπίνενστιχ . Το Ορίιτζιναλ που είναι με μαγιά , ενώ σας δίνω σήμερα το ψεύτικο και εύκολο . Γερμανική συνταγή .
παντεσπάνι
- 200 γρ . Αλεύρι
- 125 γρ ζάχαρη
- 5 αυγά χωριστά από τα ασπράδια
- 1 βανίλια
- 1 κ . γλ . Μπέικιν
- 4 κουτάλια κρύο νερό
- 200 γρ Αμύγδαλα κομμένα σε φιλέ
- 1 κ . σ . ζάχαρη
- 400 γρ γάλα ή κρέμα γάλακτος
- 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια Γιώτης
- Βουτυρώνουμε την φόρμα (Νο 26 ή 28) και βάζουμε στον πάτο ένα λαδόχαρτο .
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς .
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα .
- Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν .
- Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεκιν ανακατεμένο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά .
- Ρίχνουμε και την μαρέγκα , την ανακατεύουμε και αυτή να ενωθεί καλά .
- Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα .
- Ανακατεύουμε την 1 κουταλιά ζάχαρη με τα φιλέ αμύγδαλα επάνω στην επιφάνεια και ψήνουμε για 30-40 λεπτά .
- Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και βγάζουμε αμέσως την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε 1 φορά οριζοντίως .
- Παίρνουμε το επάνω μέρος με τα αμύγδαλα και κόβουμε σε κομμάτια ( όπως το κόβουμε όταν το σερβίρουμε )
- Κάνουμε την κρέμα όπως μας γράφει στο φακελάκι και την απλώνουμε στην βάση .
- Μετά βάζουμε τα κομμάτια επάνω και είμαστε έτοιμοι .