Τούρτα Μάλακοβ
- 400 γρ σαβαγιάρ
- 4 κ.σ σιρόπι από κεράσι ή άλλο σιροπιαστό γλυκό
- 3 κ , σ κονιάκ
- 4 κ.σ. λικέρ σέρι ή κρασί μαρσάλα
- 200 γρ μαρμελάδα βατόμουρο
- 200 γρ αμύγδαλα φιλέ , καβουρδισμένα
- 16 κερασάκια για γαρνίρισμα
Κρέμα
- Κάνουμε μια κρέμα πατισερί ή 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ( του Γιώτη )
- Κάνουμε την κρέμα όπως μας γράφει στις οδηγίες στο φακελάκι.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν τα: λικέρ, κονιάκ και σιρόπι.
- Ζεσταίνουμε λίγο τη μαρμελάδα
- Βάζουμε τα αμύγδαλα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
- Σε μια Φόρμα με στεφάνι βάζουμε στον πάτο μπισκότα σαβαγιαρ
- Τα βρέχουμε με το μείγμα του λικέρ.
- Ρίχνουμε στο κάθε μπισκοτάκι με ένα κουτάλι την μαρμελάδα,
- Βάζουμε κρέμα ρίχνουμε από τα τηγανιτά αμύγδαλα.
- Ξανά πάλι το ίδιο, μπισκοτα, λικέρ, μαρμελάδα, κρέμα ,αμύγδαλα.
- Τελειώνουμε με κρέμα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.
- Γαρνίρουμε με τα κερασάκια.



