Τούρτα λεμόνι με μπεζέ
- 125 γρ. βούτυρο η μαργαρίνη
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ,γ μπέικιν
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κρόκους
- 1 αυγό
- 125 γρ. ζάχαρη
Κρέμα
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 280 γρ. ζάχαρη
- χυμό από 2 λεμόνια
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κ,γ. βούτυρο
- 3 κρόκους
Μαρέγκα
- 3 ασπράδια
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- λίγο ξύσμα από λεμόνι

- Κάνουμε την ζύμη Φλόρας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
- Παίρνουμε μια φόρμα 26αρα, την βουτυρώνουμε και την πασπαλίζουμε με τριμμένο παξιμάδι
- Απλώνουμε μέσα την ζύμη Φλόρας και την τρυπάμε με ένα πιρούνι πολλές φορές
- Την ψήνουμε για 30 λεπτά
- Στο διάστημα που ψήνετε η ζύμη μας κάνουμε την κρέμα
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τους κρόκους σε μια κατσαρόλα
- Το κορν φλάουρ το αραιώνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος
- Τα βάζουμε στην φωτιά και βράζουμε μια κρέμα
- Αφήνουμε λίγο να κρυώνει, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε ζωηρά
- Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη
- Όταν περάσει η ώρα και βγάλουμε την φόρμα από τον φούρνο, ρίχνουμε την κρέμα μέσα και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά
- Κάνουμε την μαρέγκα μας σφιχτή και καλή και όταν περάσει η ώρα και ψηθεί το γλυκό μας, ρίχνουμε την μαρέγκα επάνω στο ψημένο γλυκό και το βάζουμε στο γκριλ έως να πάρει μια ωραία χρυσή όψη ή το καίμε με τον καυστήρα





Θα την φτιαξω Μπιανκα τα γλυκα σου ειναι εγγυηση ,αλλα γκριλ δεν ρισκαρω ,φλογιστρο θα βαλω .Αν ειχα την πειρα σου θα το εβαζα στο γκριλ .