Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4685-cats fasolada me taxini.jpg
Φασολάδα με ταχίνι



Πουγκιά με παστουρμά πικάντικα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 15 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας πικάντικος μεζές που «σηκώνει» πολύ μπύρα ή ούζο!

Συστατικά

 

  • Φύλλο κρούστας
  • Παστουρμάς ψιλ/νος
  • Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • Κοπανιστή ή τυροκαυτερή ή  ανθότυρο
  • Γραβιέρα ψιλ/νη ή άλλο κίτρινο τυρί
Οδηγίες


  1. Ανακατεύουμε σε μπολ τον παστρουρμά, τη γραβιέρα και την κοπανιστή ή ανθότυρο ή τυροκαυτερή..
  2. Παίρνουμε 2 φύλλα και τα λαδώνουμε ανάμεσα.
  3. Τα κόβουμε στα τέσσερα. Σε κάθε 2 φύλλα βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση.
  4. Με τα βρεγμένα μας δάκτυλα σφίγγουμε το φύλλο για να το κλείσουμε πάνω ακριβώς από τη γέμιση. Μπορούμε να το κλείσουμε και με σπάγγο κουζίνας ή πράσινο φύλλο κρεμμυδιού.
  5. Τα τοποθετούμε όλα σε βουτυρωμένο ταψί.
  6. Τα ψήνουμε στους 190ο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να πολτοποιήσουμε τον παστρουρμά στο μπλέντερ για ευκολία.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 17 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιος μεζές!!! Εύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο και πολύ εμφανήσιμο!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 17 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το εκανες παλι το θαυμα σου,υπεροχο!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 18 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πικάντικο, εύκολο και γευστικότατο μεζεδάκι!
Σχόλιο από adamantia , Τετάρτη, 02 Ιανουάριος 2013
το εχω κανει 2 φορες, δε με βλεπω να το κανω και τριτη γιατι μου ανοιγει ο πατος και χυνετε το μυγμα εξω. Νομιζω θα ηταν πολυ νοστιμο, αλλα ετσι δε μπορω να το βαθμολογισω......
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Ιανουάριος 2013
Aν σου αρέσει η γέμιση και δεν τα καταφέρνεις με τη ζύμη....τότε ή χρησιμοποίσε άλλο ειδος ζύμης όπως σφολιάτα ή τα κάνεις με φύλλο κρούστας αλλά σε σχήμα όωπς αυτό που έχουν τα μπουρεκάκια, το τυλιχτό. Μην τα σφίξεις και πάλι πολύ...
Μεταφορά στην κορυφή