Τούρτα κιζ Mιλάνου
Ζύμη
- 125 γρ Βούτυρο, μαλακό
- 1 αυγο
- 75 γρ Ζάχαρη
- 1 πρεζα Αλάτι
- 350 γρ Αλεύρι για ολες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλια
- λιγες σταγονες Γάλα αν σας γινει η ζύμη σφιχτή ( εγώ δεν χρειάστηκε να βάλω είταν οκ )
Για την γεμιση
- 500 γρ τυρι κρέμα με ολα τα λιπαρα η ανθοτυρο
- 100 γρ στραγγιστο γιαούρτι
- 150 γρ Ζάχαρη
- 2 αυγα
- Ξύσμα απο λεμόνι
- 1 βανιλια
- 1 πακέτο κορν φλαουερ με γευση βανιλια
- 3 κουταλιές της σούπας Λευκό ρούμι,
Για άλειμμα : 4 κουταλιές της σούπας Μαρμελάδα κόκκινη η ο,τι εχετε
- Κανουμε πρωτα τη ζύμη: Χτυπήστε σε μιξερ για 5-10 λεπτα το βούτυρο με το αυγό, τη ζάχαρη ,την βανιλια και 1 πρέζα αλάτι.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ριχνουμε σιγα σιγα και αυτο μεσα ζυμώνουμε και εάν είναι απαραίτητο και ειναι η ζυμη σφιχτη, προσθέστε λίγο γάλα. Αυτο ειναι ανάλογα με το αλεύρι που βάζουμε
- Αλείφουμε πολυ καλα μια φορμα με στεφανι 24αρα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
- Παίρνουμε την μιση ζύμη την βαζουμε μεσα στη φορμα και με τα αλευρωμενα δάχτυλα μας την ανοίγουμε να σκεπάσει ολη την επιφάνεια του πατου και τα τοιχώματα κάπου στα 4-5 πόντους
- Για τη γέμιση: Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι και τα χτυπαμε στο μιξερ για 5 λεπτα.
- Ρίχνουμε το μίγμα μεσα στη φόρμα. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη, ανάμεσα σε 2 λαδοκολες 25χ25 και αλείφουμε με την Μαρμελάδα, με την βοήθεια της λαδοκολας κάνουμε ενα ρολό. Κοβουμε σε φετες περίπου 1/2 εκατοστό πάχος, τοποθετήστε τα επανω στη κρέμα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Εάν είναι απαραίτητο, και μας παρει γρηγορα η επιφανεια χρωμα σκεπαζουμε με λαδοκολα
- Αφηνουμε να κρυωσει. Μπορείτε να πασπαλίσετε με αχνη η αλείφετε με ζεστη μαρμελάδα.
εδω το 1 πακετο κορν φλάουερ με γεύση βανίλια ειναι στα 45 γρ