Τούρτα καρότου
- 200 γρ ζάχαρη
- 5 κρόκους
- 5 ασπράδια σε μαρέγκα
- 200 γρ καρότα τριμμένα στον τρίφτη στο ψιλό μέρος
- 200 γρ αμύγδαλα τριμμένα
- 50 γρ αλεύρι
- 1 μπέικιν
- 1 κ,σ χυμό από λεμόνι
- Ζάχαρη άχνη, η μάρτζιπαν και καροτάκια απο μάρτζιπαν για το στόλισμα
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώνουμε την φόρμα 26αρα
- Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρίσουν, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το καρότο, ανακατεύουμε το μπέικιν με τα αμύγδαλα και το αλεύρι και τα προσθέτουμε και αυτά
- Στο τέλος ρίχνουμε και τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά
- Ψήνουμε για 50-60 λεπτά
- Όταν κρυώσει το γλυκό μας, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή το ντύνουμε με αμυγδαλόπαστα και κάνουμε μερικά καροτάκια με χρώμα ζαχαροπλαστικής
αα ,το καροτο το ψιλοτριβουμε στον τριφτη απο το ψιλο του μερος