Τούρτα καραμέλας με ζύμη κραμπλ
Για την τριφτή ζύμη ( κραμπλ )
- 100 γρ βούτυρο
- 120 γρ μαύρη η καστανη ζάχαρη
- 100 γρ αλεύρι, που κανουμε τα τσουρεκια
- 50 γρ αμύγδαλα σε φέτες
- πρέζα αλάτι
- πρέζα κανέλα
- Λίγα αμύγδαλα σε φέτες για τη φόρμα
Γέμιση
- 1 ζαχαρουχο γάλα βρασμενο σε καραμέλα , υπάρχει και έτοιμο
- Παίρνουμε μια 24 η 26αρα φορμα ,την βουτυρωνουμε πολυ καλα και την πασπαλιζουμε με τα αμύγδαλα, την βαζουμε λιγο στο ψυγειο.
- Φτιαχνουμε την τριφτη ζυμη (κραμπλ): Βαζουμε σε λεκανη το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα, τα τριβουμε με τα δαχτυλα, προσθέστε το αλεύρι και συνεχιστε το τριψιμο, η ζύμη, να ειναι σαν ψίχουλα.
- Τελευταία προσθέστε και τα αμύγδαλα, τριψτε λιγο ,κρατάμε μια κούπα σχεδόν και το υπόλοιπο το πατάμε μεσα στην φόρμα, απλωνουμε επάνω την καραμέλα και πασπαλιζουμε από πάνω την ζύμη που κρατήσαμε.
- Ψήνουμε σε ζεστό φουρνο στους 180 βαθμούς περίπου 40 -50 λεπτά. Αναλογα τον φουρνο μας
- Όταν κρυώσει , πασπαλίζουμε με άχνη.
Το ζαχαρούχο μπορούμε να το κάνουμε καραμέλα, αν το βάλουμε με το κουτί κλειστό, σε κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει και να το βράσουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2,5 ώρες.
Επίσης μπορούμε να φιάξουμε Καραμέλα σπιτική βουτυράτη