Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα καραμέλας με ζύμη κραμπλ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 13 Ιούλιος 2013
none
Περιγραφή

Εύκολη και νόστιμη τούρτα- τάρτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για την τριφτή ζύμη ( κραμπλ )

  •    100 γρ βούτυρο
  •    120 γρ μαύρη η καστανη ζάχαρη
  •    100 γρ αλεύρι, που κανουμε τα τσουρεκια
  •    50 γρ αμύγδαλα σε φέτες
  •    πρέζα αλάτι
  •    πρέζα κανέλα
  •    Λίγα αμύγδαλα σε φέτες για τη φόρμα

  Γέμιση

  •    1 ζαχαρουχο γάλα βρασμενο σε καραμέλα , υπάρχει και έτοιμο
Οδηγίες
  1. Παίρνουμε μια 24 η 26αρα φορμα ,την βουτυρωνουμε πολυ καλα και την πασπαλιζουμε με τα αμύγδαλα, την βαζουμε λιγο στο ψυγειο.
  2. Φτιαχνουμε την τριφτη ζυμη (κραμπλ):   Βαζουμε σε λεκανη το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα, τα τριβουμε με τα δαχτυλα, προσθέστε το αλεύρι και συνεχιστε το τριψιμο, η ζύμη, να ειναι σαν ψίχουλα.
  3. Τελευταία προσθέστε και τα αμύγδαλα, τριψτε λιγο ,κρατάμε μια κούπα σχεδόν και το υπόλοιπο το πατάμε μεσα στην φόρμα, απλωνουμε επάνω την καραμέλα και πασπαλιζουμε από πάνω την ζύμη που κρατήσαμε.
  4. Ψήνουμε σε ζεστό φουρνο στους 180 βαθμούς περίπου 40 -50 λεπτά. Αναλογα τον φουρνο μας
  5. Όταν κρυώσει , πασπαλίζουμε με άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το ζαχαρούχο μπορούμε να το κάνουμε καραμέλα, αν το βάλουμε με το κουτί κλειστό, σε κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει και να το βράσουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2,5 ώρες.

Επίσης μπορούμε να φιάξουμε Καραμέλα σπιτική βουτυράτη

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή