Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλυκόξινη κοτοτηγανιά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη κοτοτηγανιά με ασιατικές πινελιές.

Συστατικά
  • 800 γρ φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές ή 3 στήθη
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 5-6 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 8 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κούπα κρασί λευκό ξηρό
  • 4 κ.σ. ρυζόξιδο ή λευκό ξίδι σταφυλιού
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγο μπούκοβο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ σε μήκος ένος μικρού δακτύλου, καθαρισμένο από το φλούδι του και ψιλ/μενο σε κυβάκια μικρά με το μαχαίρι
  • 2-3 κ.σ. σόγια σος ή λίγο αλάτι
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε στο σησαμέλαιο και σε πολύ δυνατή φωτιά, το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά. Αρχικά το βάζουμε στο καυτό τηγάνι και δεν το ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να πιάσει κρούστα, στην συνέχεια το ανακατεύουμε να ροδίσει ελαφρά πάντα σε δυνατή φωτιά 2-3 λεπτά ακόμα μαζί με το σκόρδο.
  2. Στην συνέχεια σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτουμε στο κοτόπουλο, το τζίντζερ, τη σόγια, το κέτσαπ, το μέλι, το ξύδι, το καυτερό και αλάτι αν δε βάλετε σόγια. Αφήνουμε να σοταριστεί για ακόμα 3-4 λεπτά και είναι έτοιμο. Δοκιμάζετε και διορθώνετε αν χρειαστεί.
  4. Το σερβίρω με ρύζι ατμού.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το σησαμέλαιο το βρίσκουμε κοντά στα άλλα σπορέλαια στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Δε αγοράζουμε το καβουρντισμένο σησαμέλαιο.
  • Ρυζόξιδο, σόγια σος, σησαμέλαιο κ.ά. ασιατικά προϊόντα μπορούμε να βρούμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο ειδικό τμήμα με αυτά τα προϊόντα. Επίσης τα βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή και αλλού.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε φιλέτο από μπούτι, θα το ψήσουμε περισσότερη ώρα.
  • Το κάνουμε όσο καυτερό θέλουμε ή και καθόλου.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, προσοχή στο αλάτι αν βάλουμε σόγια. Καλύτερα να βάλουμε λιγότερο και κατά τη διάρκεια του ψησίματος να διορθώσουμε το αλάτι με σόγια ή αλάτι.
  • Καλύτερα να χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Το φρέσκο τζίντζερ τώρα πια υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή