Τούρτα cream cheese
Βάση ζύμη πάστα Φλώρας
- 330 γρ Αλεύρι
- 130 γρ ζάχαρη
- 130 γρ βούτυρο
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν πάουντερ
Γέμιση
- 1 κιλό ανθότυρο ή γλυκιά μυζήθρα Κρήτης
- 300 γρ ζάχαρη
- 2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλιας ( από αυτήν που την βράζουμε )
- 100 ml ηλιέλαιο
- 600 ml γάλα
- 6 αυγά
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αν θέλουμε βάζουμε επάνω κομπόστα φρούτα καλά στραγγισμένα π.χ μανταρίνια ή ροδάκινα ή βερίκοκα ή κεράσια .
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς
- Με τα υλικά μας κάνουμε τη βάση
- Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και το ανοίγουμε σε ένα φύλο .
- Το βάζουμε σε μια φόρμα με στεφάνι και στα πλαϊνά της το ίδιο .
- Βάζουμε μια λαδόκολλα και μερικά φασόλια και ψήνουμε για 10 λεπτά
- Χωρίζουμε τα αυγά και κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα .
- Αναμιγνύουμε και τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί , ρίχνουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις
- Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε πρώτα για 30 λεπτά .
- Μετά το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά
- Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά γιατί είναι πολύ μαλακό , όταν το βγάλουμε από τον φούρνο .
- Μετά το βγάζουμε από την φόρμα .




εβαλα λιγο απο την γεμηση μετα τα φρουτα (τα κερασια)και μετα την υπολιπη γεμηση και το εψησα οπως γραφω στην συνταγη
πρωτα ψηνουμε για λιγο την παστα φλωρα
μετα ριχνουμε μεσα σε αυτην λιγο απο την γεμηση.βαζουμε τα φρουτα,μετα την υπολυπη γεμηση και ψηνουμε το γλυκο μας οπως σας λεω στην συνταγη