Τούρτα Έκπληξη
- 250 γρ πατάτες
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ αμύγδαλα τριμμένα
- 100 γρ φουντούκια τριμμένα
- 6 κρόκους
- 6 ασπράδια καλά χτυπημένα σε μαρέγκα
- 200 γρ. μέλι
- Ξύσμα απο 1 λεμόνι
- 15 γρ κακάο
- Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα για 25 λεπτά
- Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βουτυρώνουμε την φόρμα 26αρα και βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο
- Χτυπάμε τους κρόκους με το μέλι
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, το ξύσμα, προσθέτουμε και το αλάτι, ρίχνουμε και τις πατάτες
- Στο τέλος ρίχνουμε και τα ασπράδια μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά
- Ψήνουμε το γλυκό για 45 λεπτά
- Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με κακάο ή σοκολάτα γλάσο, ή αμυγδαλόπαστα, ή ζαχαρόπαστα




και τα τριβω ετσι οπως τα τριβουμε για την καρδυδοπιτα