Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Lost Love Spell Caster +27780802727 Rome Italy
thiuenio 23.2.2024 17:48
+27780802727 Black magic Spells that Works Dubai
thiuenio 23.2.2024 17:29
Psychic medium revenge forces +27780802727 Ankara
thiuenio 23.2.2024 17:27
+27780802727 Love Spells Reunite Your Relationship
thiuenio 23.2.2024 17:25
Powerful Voodoo Love Spells +27780802727 Athens
thiuenio 23.2.2024 17:23
Psychic ways +27780802727 Win Court Case Pretoria
thiuenio 23.2.2024 17:22
+27780802727 Execute Revenge Spells Black Magic UK
thiuenio 23.2.2024 17:20
계룡출장샵⌒24시친절상담◁톡dio16)◁계룡출장마사지¥¥ 계룡맛집 계룡모텔출장→야동코리아
biwobi1692 23.2.2024 2:52
출장샵『양주콜걸』〓톡DIO16〓양주출장문의☞양주조건만남☞양주애인대행//마사지전문 /양주출장
biwobi1692 23.2.2024 2:46
출장샵『압구정콜걸』〓톡DIO16〓압구정출장문의☞압구정조건만남☞압구정애인대행//마사지전문 /
biwobi1692 23.2.2024 2:40
『이촌조건만남』(카톡dio16)이촌출장샵(£출장맛사지£)이촌무한샷출장??이촌노콘출장ザˇ남성
biwobi1692 23.2.2024 2:34
>>무한샷출장?당고개출장샵☞당고개출장샵가격「내상제로」당고개조건만남 당고개
biwobi1692 23.2.2024 2:27
제주출장샵⌒24시친절상담◁톡dio16)◁제주출장마사지¥¥ 제주맛집 제주모텔출장→야동코리아
biwobi1692 23.2.2024 2:21
『태안조건만남』(카톡dio16)태안출장샵(£출장맛사지£)태안무한샷출장??태안노콘출장ザˇ남성
biwobi1692 23.2.2024 2:15
망우콜걸부르기◁예약톡dio16)▷횟수무제한?? 망우출장샵◁망우퇴폐업소▷ 망우출장만남/망우조
biwobi1692 23.2.2024 2:09
출장샵『청양콜걸』〓톡DIO16〓청양출장문의☞청양조건만남☞청양애인대행//마사지전문 /청양출장
biwobi1692 23.2.2024 2:03
무주무한샷출장√톡DIO16>>무한샷출장√무주출장안마
biwobi1692 23.2.2024 1:57
『천안출장문의』☞톡dio16☞천안출장샵천안모텔출장 천안퇴폐업소☞천안아가씨☞천안조건만남
biwobi1692 23.2.2024 1:51
정선콜걸부르기◁예약톡dio16)▷횟수무제한?? 정선출장샵◁정선퇴폐업소▷ 정선출장만남/정선조
biwobi1692 23.2.2024 1:45
『김포조건만남』(카톡dio16)김포출장샵(£출장맛사지£)김포무한샷출장??김포노콘출장ザˇ남성
biwobi1692 23.2.2024 1:39
Περισσότερα...


Τούρτα Αστεριών

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Τετάρτη, 06 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 11 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια Τούρτα γεμάτη από ...Αστέρια!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Σοκολατένια Αστέρια

  • 2 κουβερτούρες

Παντεσπάνι

(Δόση για 3 πάτους)

  • 6 αυγά
  • 1 ½   κούπα ζάχαρη
  • 1 ½  κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 χούφτες φουντούκια ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα (χωρίς λίπος)

Σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 2 σφηνάκια λικέρ Kahlua ή Baileys

Σαντιγύ Λευκή

  • 2 φυτικές κρέμες γάλακτος (μεταλλικές συσκευασίες)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Κρέμα Πραλίνας

  • ½  ποσότητα φτιαγμένης σαντιγύς λευκής
  • 5 κ.σ. γεμάτες νουτέλα

Σαντιγύ Κίτρινη

  • 2 φυτικές κρέμες γάλακτος (μεταλλικές συσκευασίες)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • Μερικές σταγόνες κίντρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες





Σοκολατένια Αστέρια

  1. Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν-μαρί  ανακατεύοντας συνέχεια.
  2. Αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα για λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρώς ανακατεύοντας συχνά.
  3. Στον πάγκο εργασίας μας στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε τη σοκολάτα και την στρώνουμε με μια σπάτουλα να απλωθεί.
  4. Την αφήνουμε να σφίξει αρκετά, να είναι όμως μαλακή (να μη σφίξει εντελώς) για να μπορέσουμε με διάφορα μεγέθη κουπ πατ στο σχήμα του αστεριού να κόψουμε τα αστέρια μας. Τα αφήνουμε να σφίξουν κι άλλο και προσεχτικά αφαιρούμε ένα ένα τα αστέρια μας.

    Παντεσπάνι
  5. Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  6. Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο.
  7. Όταν γίνει το μίγμα των αυγών, κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα από το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  8. Στρώνουμε μία στρογγυλή και βαθιά φόρμα 25 εκατ. με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε τη ζύμη.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για περίπου 40 λεπτά.
  10. Όταν ψηθεί αφαιρούμε εύκολα από τη φόρμα το παντεσπάνι μαζί με το χαρτί ψησίματος.
  11. Αφήνουμε το παντεσπάνι για λίγο να κρυώσει και αφαιρούμε το χαρτί.
  12. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά από αρκετές ώρες το χωρίζουμε σε 3 πάτους.

    Σιρόπι
  13. Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη.
  14. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 1 λεπτό και το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  15. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε το λικέρ.

    Σαντιγύ Λευκή
    Αφήνουμε τις κρέμες γάλακτος στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσουν.
    Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος κι όταν αρχίζουν να αφρατεύουν προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια.  Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Μεταφέρουμε τη μισή σαντιγύ σε άλλο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.

    Κρέμα Πραλίνας
    Στο μπολ του μίξερ, όπου έχουμε την υπόλοιπη σαντιγύ, προσθέτουμε τη νουτέλα και αναμιγνύουμε για λίγο να ενσωματωθούν μαζί για να έχουμε μια νόστιμη κι αρωματική κρέμα.  Δοκιμάζουμε, κι αν επιθυμούμε την κρέμα πραλίνας πιο γλυκιά ή με πιο έντονο το άρωμα, προσθέτουμε κι άλλη νουτέλα.
    Μεταφέρουμε την κρέμα σε άλλο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.

    Σαντιγύ Κίτρινη
  1. Αφήνουμε τις κρέμες γάλακτος στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσουν.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος κι όταν αρχίζουν να αφρατεύουν προσθέτουμε την άχνη, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε και μερικές σταγόνες κίτρινου χρώματος, μέχρι να έχουμε την απόχρωση που επιθυμούμε.
  4. Μεταφέρουμε τη σαντιγύ σε άλλο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.





Στήσιμο Τούρτας

Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 3 πάτους.
Παίρνουμε μία βάση από χαρτόνι για τούρτες ή στήνουμε την τούρτα κατευθείαν σε πιατέλα.
Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο από το παντεσπάνι στη βάση μας και με πινέλο τον βρέχουμε καλά με σιρόπι.
Στρώνουμε με τη σπάτουλα τη Λευκή Σαντιγύ.
Πασπαλίζουμε τα φουντούκια.
Ακουμπάμε τον δεύτερο πάτο, τον βρέχουμε με το σιρόπι.
Στρώνουμε την Κρέμα Πραλίνας.
Ακουμπάμε τον τρίτο και τελευταίο πάτο και τον βρέχουμε με το σιρόπι.
Στρώνουμε την Κίτρινη Σαντιγύ επάνω στο παντεσπάνι, σε όλη την επιφάνεια, και γύρω γύρω γεμίζοντας τα κενά και ισιώνοντας τις επιφάνειες σε όλη την τούρτα. Κρατάμε την υπόλοιπη Κίτρινη Σαντιγύ στο ψυγείο.
Τοποθετούμε την Τούρτα στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για 2 ώρες.
Με κορνέ και με την υπόλοιπη Κίτρινη Σαντιγύ γαρνίρουμε εξωτερικά την τούρτα μας.
Στολίζουμε με τα σοκολατένια αστέρια μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


 

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
δεν εχω λογια ,5 σκουφακια ειναι λιγα για αυτο το αριστουργημα
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να πεις για ένα αστέρι; Πανδαισία χρωμάτων και σίγουρα γεύσης!Μπράβο Μάργκο!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010
Σας ευχαριστώ πολύ!
Σχόλιο από gaknis , Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
καλά ε!!!εσύ είσαι αστέρι κοπέλα μου.Τι ομορφιά είναι αυτή!!!Και τα υλικά δεν μπορώ να πώ,είναι και αυτά φίνα απο νοστιμιά.Μπράβο σου πάντα τέτοιες ομορφιές.Να συμπληρώσετε ρε παιδιά και άλλα σκουφάκια δεν φτάνουν μόνο 5!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ , Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑ!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μου θυμίζεις το παλιό αυτό τραγούδι: "νύχτα καλοκαιριού γλυκιά, νύχτα γεμάτη αστέρια"...Μπράβο!!!!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η τούρτα τέλεια και απο εμφάνιση σκίζει.Πολλά μπράβο!!!!
Σχόλιο από afroditi , Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αστεράτη όνομα κ πράγμα!!! Μπράβο Μαργκο, πολύ αναλυτικές οι οδηγίες σου!
Μεταφορά στην κορυφή