Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα ασπρόμαυρη

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια διώροφη τούρτα για γάμο ή γενέθλια σε μαύρο και άσπρο χρώμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι

  • 545 γρ. σοκολατα  γλυκόπικρη
  • 545 γρ βουτυρο
  • 60 γρ καφέ (εσπρέσο σκόνη), στιγμιαίο
  • 650 γρ αλεύρι
  • 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
  • 130 γρ κακάο
  • 900 g ζάχαρη,
  • 9 αυγα
  • 260 ml ξυνογαλο
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • λιγο βουτυρο για να να αλείψουμε τις φορμες

για το  σιρόπιασμα στο παντεσπάνι

  • δυνατο καφε
  • ρουμι η κονιακ, το δοκιμαζουμε ποσο δυνατο το θελουμε

για την κρέμα

  • 600 γρ βουτυρο
  • 600 γρ αχνη κοσκινισμενη
  • 250 γρ αμυγδαλα καβουρντισμενα και χονρτοαλεσμενα

 

  • 500 γρ αμυγδαλοπαστα ζυμωμενη με 350 γρ ζαχαρη αχνη
  • μαυρο η ροζ η μπλε η οτι αλλο χρωμα θελουμε για να βαψουμε την αμυγδαλοπαστα, για τις λωριδες εγω εβαλα μαυρο
  • καλαμακια απο αναψυκτικα
Οδηγίες

 

  1. Φτιάχνουμε τα παντεσπάνια:    εχουμε δυο φορμες με 26 και 18 εκατοστά σε διάμετρο.    Την πρώτη ημέρα, ψήνουμε τα παντεσπανια.    Βαζουμε τη σοκολατα με το βουτυρο σε μπεν μαρι και αφηνουμε να λιώσει, ριχνουμε και τη σκόνη εσπρέσο και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
  2. Βαζουμε σε μια λεκανη μεγαλη το αλευρι,  αναμίξτε το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με το ξυνογαλο και το ρίχνουμε και αυτο στην λεκανη.    Προσθέστε το λάδι και ανακατεύουμε με το μιξερ καλα.    Σταδιακά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα μέχρι να εχουμε μια ομαλή ζύμη.
  3. Αλείφουμε με το βουτυρο η την μαργαρινη τις φορμες και ντυνουμε μονο τον πατο τους με λαδοκολα. Ρίχνουμε το μείγμα    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C 60 - 70 λεπτά. Με ένα ξυλακι απο σουβλακι κανουμε το τεστ για να ελέγξετε αν το κέικ έχει ψηθεί. Έψησα και τα δυο παντεσπανια στον αερα στους 160 βαθμους φυσικα το μικρο παντεσπανι ηταν πολυ πιο γρηγορα ψημενο.  Αφηνουμε να κρυωσουν καλα.    Κόβουμε το καθε παντεσπανι σε 3 πατους
  4.  Για το σιρόπιασμα:  ανακατευουμε το ρουμι με τον καφε.
  5. Για την κρεμα:    χτυπαμε καλα το βουτυρο με την αχνη να ασπρίσει και να γίνει πολυ αφρατη,    ριχνουμε και τα αμυγδαλα και ανακατευουμε απαλα να ενωθουν.   Αφήνουμε στο ψυγειο μεχρι να την βαλουμε στο γλυκο.
  6.  Παιρνουμε εναν πατο απο το 26 και  τον βαζουμε επανω σε εναν δισκο,    ραντιζουμε με τον καφε    και βαζουμε λιγη κρεμα επανω σχεδον 5 κ σουπας αλειφουμε να παει παντου,    ετσι κανουμε και με τους αλλους δυο.
  7.  Καλυπτουμε την τουρτα ολοκληρη με ενα φυλλο απο αμυγδαλοπαστα,    παιρνουμε λιγη απο την αμυγδαλοπαστα και την βαφουμε στο χρωμα που θελουμε,    κοβουμε λωριδες και βαζουμε γυρω γυρω επανω στην τουρτα.
  8.  Βαζουμε σχεδον στο κεντρο σε εναν κυκλο καλαμακια τα κοβουμε ετσι που να εξεχουν λιγο πιο πανω απο την τουρτα αυτο το κανουμε για να μην μας πλακωσει η τουρτα οταν βαλουμε το δευτερο πατωμα.
  9.  Παιρνουμε εναν χαρτινο πατο που ειναι ειδικος για τουρτες και τον κωβουμε στα μετρα απο το μικρο παντεσπανι, επανω βαζουμε τωρα τον μικρο πατο απο την 18 αρα φορμα    και ραντιζουμε με τον καφε και ρουμι,    αλειφουμε με κρεμα οπως και στην αλλη τουρτα μας. Το ίδιο κάνουμε και με τους άλλους 2 πάτους.    Καλυπτουμε και αυτη με την αμυγδαλοπαστα  και τοποθετουμε με προσοχη επανω στα καλαμακια.
  10.  Κοβουμε και εναν κυκλο απο αμυγδαλοπαστα που ειναι στο χρωμα απο τις λωριδες μας και την τοποθετουμε και αυτη γυρω -γυρω στην τουρτα,( κοιταξτε τις φωτο),    την βαζουμε στο ψυγειο μέχρι να την σερβιρουμε

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορουμε και μετα, αν δεν φαγωθει ολη, να την βαλουμε ανετα στην καταψυξη.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια η τούρτα σου Μπιάνκα!!!!
Εύγε και πάλι!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013
Απίθανη είναι!!!!
Σχόλιο από gaknis , Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ολα τα σκουφακια αδελφουλα μου δικα σου πολυ ομορφη τουρτα το μονο που με χαλαει ειναι η κρεμα ,αλλα αφου η παραγγελια ηταν αυτη εγω τι να πω
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013
ετσι ειναι Αλεκα μου
εγω θα την εφτιαχνα με
400 γρ γαλα
3 κ σ ζαχρη
και 1 φακελο ανθος αραβοσιτου
2 βανιλιες
θα εβραζα το γαλα και θα εκανα την κρεμα
θα εβαζα επανω μεμβρανη για να μην κανει την κρουστα και θα το αφηνα ολη την νυχτα και το βουτυρο θα το εβγαζα απο το ψυγειο για να εχουν την αλλη μερα και τα δυο την ιδια θερμοκρασια και
την αλλη μερα θα εκανα την κρεμα μου
χτυποντας το βουτυρο να αφρατεψη και σιγα σιγα θα εριχνα και την κρεμα μεσα ετσι θα ειχα μια μια αλλη γευση αλλα ειναι οπως ειπες και εσυ
η παραγγελιες ετσι ειναι!!!!:-)
Μεταφορά στην κορυφή