Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τούρκικο Ρύζι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2015
none
Περιγραφή

Νόστιμο και μυρωδάτο ρύζι πιλάφι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 ποτηράκι μανέστρα - κριθαράκι
  • 2 ποτηράκια ρυζι Καρολίνα
  • 4 κ σ λαδι
  • 1 κ σ βουτυρο
  • 1 ζελέ της κνορ μοσχαρι η κότα ( ζωμός σε κύβους)
  • Νερο όσο πάρει να σκεπάζει το ρυζι
  • Αλατι πιπερι
Οδηγίες
  1. Βάζεις 2 ποτηράκια ρύζι Καρολίνα με 2 κ σ αλάτι σε λεκάνη ρίχνεις καυτό νερό ανακατεύεις το αφήνεις 5 λεπτα, μετά το στραγγίζεις ( αυτο το κόλπο κανει το ρυζι να ειναι μετα σπυρωτό και οχι λαπά ) και το πλένεις μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό.
  2. Βάζεις το λάδι στο τηγάνι η κατσαρόλα. Ρίχνεις τη μανέστρα και την καβουρντιζεις να ξανθύνει, μετά ρίχνεις 1 κ σ βούτυρο και το ρύζι, ανακατεύουμε λιγο να σωταριστουν ολα μαζι.
  3. Αλάτι, πιπέρι και νερό καυτό μέχρι να σκεπαστει καλα, ρίχνεις και το ζελεδακι και βράζεις για 20 λεπτα, κοιτάς και απο λιγο αν χρειαστεί λιγο νερό ακόμη.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή