Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Το Ντεκολτέ της Θεάς Αφροδίτης

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. μαγιά νωπή
  • 250 ml. ζεστό γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους
  • 2 κ,σ. ζάχαρη

 

Για την κατσαρόλα ή το τηγάνι με ένα γυάλινο καπάκι

  • 1 ποτήρι νερό
  • Λίγο αλάτι
  • Η βάζουμε
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κ,σ. ζάχαρη
  • 1 κ,σ. βούτυρο

 

Σος βανίλιας

  • 500 ml. γάλα
  • 3 κ,σ. ζάχαρη
  • 1 ασπράδι σε μαρέγκα
  • 1 κρόκο
  • 1 βανίλια
  • 3 κ,γ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
Οδηγίες

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση τρίβουμε μέσα την μαγιά, ρίχνουμε το γάλα και με λίγο αλεύρι ανακατεύουμε
  2. Το αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει λίγο η μαγιά
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το ζυμώνουμε
  4. Από την ζύμη κάνουμε 6 μπαλάκια σχεδόν στο μέγεθος από τα μπαλάκια του τένις
  5. Αν θέλουμε τα γεμίζουμε και με ένα κ,γ. μαρμελάδα δαμάσκηνο το κλείνουμε πολύ καλά για να μην σπάσουν στο βράσιμο
  6. Τα βάζουμε στο ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά
  7. Σε ένα τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη στον πάτο της ( εγώ το έκανα με το νερό )
  8. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα τόσο, όσο να σκεπάζει τον πάτο της κατσαρόλας η του τηγανιού
  9. Το βάζουμε να πάρει βράση
  10. Βάζουμε τα μπαλάκια μέσα, σκεπάζουμε με το καπάκι, κατεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια και ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, γιατί μας ζαρώνουν και δεν φουσκώνουν
  11. Άλλωστε το βλέπετε αν βράζει ή όχι, αν δεν βράζει να δυναμώσετε την φωτιά, αλλά όχι στο δυνατό για να μην σας καούν
  12. Τα βάζουμε στην φωτιά σε μεσαία βέβαια ,έως να εξατμιστεί όλο το γάλα
  13. Αυτό το ακούτε, γιατί τα μπουστάκια μιλούν μέσα, ανάμεσα τους ακούγεται ένας ελαφρύς θόρυβος, αυτό θα μας πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
  14. Να προσέχετε βέβαια για να μην σας καούν
  15. Βάζουμε το γάλα στην φωτιά με την ζάχαρη, την βανίλια και το άνθος και βράζουμε μια κρέμα
  16. Το παίρνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον κρόκο
  17. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε και το ασπράδι σε μαρέγκα χτυπημένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα ζεστά Μπουστάκια της Αφροδίτης ή με κομπόστα ή με ένα βάζο κομπόστα κεράσια με λίγη ζάχαρη και λίγο κορν φλάουρ
  18. Με την σος βανίλιας μαζί είναι θαύμα !
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Άλλη μια σπουδαία τεχνική σου για ζύμες!!!Μπράβο!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2009
Αυτο το ειδος ας το πουμε ψωμιου,ειναι μια σπετσιαλιτε απο την Βαβαρια ,και τρωγεται ως γλυκο αλλα και ως ψωμι σερβιρισμενο με κοκινιστο


εδω εχει αρκετες φωτο να δητε

http://images.google.de/images?hl=de&rlz=1R0GGGL_de&resnum=0&q=dampfnudeln&um=1&ie=UTF-8&ei=Pde1Sv2OGoT1_AavvYm4DQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4


Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπιανκα προσπαθω να φανταστω τη γευση του και μου ερχεται κατι σε τσουρεκι νωπο ,βοηθα λιγο τη φαντασια του ουρανισκου μου .
Η Αφροδιτη δε παντα ομορφη και νεα
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2009
Ntina μου ,ναι ειναι σαν τσουρεκι ,αλλα οχι γλυκο και καθολου νωπο,ειναι κανονικο,μονο που η εμφανηση του εειναι γυαλιστερη,και χλωμη
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιόταταο το Ντεκολτέ της Θεάς, πρωτότυπο, και σίγουρα διαφορετικό!
Μεταφορά στην κορυφή