Το αυθεντικό παγωτό
Το παγωτό που όλοι ζηλεύαμε όταν ήμασταν παιδάκια.Η συνταγή είναι από ένα παλιό ζαχαροπλάστη.
- 1 λίτρο γάλα
- 3 αυγά
- 300 γρ ζάχαρη
- βανίλιες
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 κγ κορν φλάουρ
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε με μίξερ όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά.
- Όταν το γάλα ζεσταθεί καλά, παίρνουμε λίγο και το ρίχνουμε στα χτυπημένα υλικά, (κάνουμε όπως και με το αυγολέμονο), ζεσταίνουμε καλά τα υλικά με το γάλα πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά με σύρμα μέχρι η κρέμα να αρχίσει να φουσκώνει και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, δεν περιμένουμε να πήξει η κρέμα .
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε σε δοχείο κατάψυξης. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, χτυπάμε κάθε δύο περίπου ώρες να αφρατεψει.
Εγώ το φτιάχνω το βράδυ και το πρωί το βάζω κατάψυξη, οπότε έχω και όλη τη μέρα μπροστά μου να το χτυπάω κάθε δυο ώρες. Το χτυπάω 4 φορές.