Tiramisu χωρίς αυγά!
- 2 φιλαδέλφεια light ή κανονικά
- 5 - 7 κ.σ. ζάχαρη άχνη γεμάτες
- 1 φυτική κρέμα γάλακτος 500 ml(χάρτινη συσκευασία κρετόρε)
- 1.5 πακέτο σαβαγιάρ για τιραμισού
- κακάο σκόνη
Σιρόπι - 1 μεγάλη κούπα χλιαρό νερό
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλιά νες καφέ.
- 1 σφηνάκι καλούα
- Φτιάχνω το σιρόπι ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
- Χτυπώ στο μίξερ αρχικά την κρέμα γάλακτος, προσθέτω και την άχνη για λίγο.
- Μετά προσθέτω τα τυριά και συνεχίζω το χτύπημα, ώστε να πάρω μια αφράτη κρέμα.
- Βουτώ τα σαβαγιάρ από τη μία πλευρά τους ελαφρά στο σιρόπι και τα τοποθετώ από την άλλη πλευρά σε ένα πυρέξ. Στρώνω την πρώτη στρώση και πάνω βάζω τη μισή κρέμα. Προσθέτω κακάο.
- Στη συνέχεια βουτώ στο σιρόπι τη δεύτερη στρώση μπισκότα και πάνω τους τοποθετώ την υπόλοιπη κρέμα.
- Τελειώνω ραντίζοντας με κακάο.
- Πρέπει να μείνει το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- Γίνεται σε πυρέξ, αλλά μπορεί να γίνει και σε μορφή τούρτας, αρκεί να το βάλουμε σε φόρμα με σούστα.
- Μπορεί να γίνει όσο ελαφριά θέλετε, χρησιμοποιώντας τα λάιτ προϊόντα
Δεν ξεχνάμε βρέχουμε ελάχιστα τα μπισκότα μας. Κάποιες φορές τα φτιάχνω και με τα άλλα σαβουαγιάρ τα μπισκοτένια και είναι αν οχι εξίσου, ακόμα καλύτερα.
Θα το φτιαξω συντομα:)))