Τιραμισού σοκολάτας

Ένα νοστιμότατο τιραμισου με πολύ ωραία υλικά και λάιτ. Δεν ξεχωρίζει καθόλου από το αυθεντικό.
- 200 γρ. σαβαγιαρ
- 300 ml καυτο νερο
- 8 κουταλάκι του καφέ (καπουτσίνο) στιγμιαίο,
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρούμι (η αμαρετο)
- 1 φακελακι κρεμα ζαχαροπλαστικης με γευση σοκολατα
- 300 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά (0,3% λιπαρά η με 1,5%)
- 100 ml κρέμα γάλακτος ή 1 φακελακι γκαρνι με γευση βανιλια, αν βαλουμε το γκαρνι θα το χτυπησουμε οπως λεει το κουτι συσκευασιας
- Κακάο σκόνη
- Με το καυτο νερό καντε τον καπουτσίνο και αφήστε το να κρυώσει και λίγο. Προσθέστε το ρούμι.
- Χτυπαμε τη σαντιγί ή το γκαρνι μεχρι να αφρατεψει καλα
- Την κρέμα σοκολάτας την χτυπαμε με το γαλα.
- Βουταμε ενα ενα τα σαβαγιαρ στον καφε και στρωνουμε τον πατο απο μια φορμα η ενα πυρεξ 28 x 18 cm x 6
- Στρωνουμε επανω στα σαβαγιαρ την μιση κρεμα σοκολατας και τη μισή κρέμα σαντιγί. Ξανα μια στρωση σαβαγιαρ και την υπολυπη κρεμα σοκολατας, τελειωνουμε με τη σαντιγί.
- Βαζουμε το πυρεξ για λίγες ώρες στο ψυγείο. Όταν σερβιρουμε, το πασπαλιζουμε με κακαο.
λοιπον
επανω στα σαβαγιαρ βαζουμε την μιση δοση κρεμα σοκολατα και τηνν μιση δοση απο την σαντιγη η το γκαρνι
μετα σαβαγιαρ και ξανα τις κρεμες.....
Παλι καλο θα σου γεινη
Αλλα εμένα μου αρέσει με το γκαρνι πιο,πολυ δεν ειναι τοσο παχύ στις θερμίδες
Ειναι πιο ελαφρύ !!