Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τιραμισού με Φράουλες

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια διαφορετική εκδοχή για Τιραμισού !

Συστατικά
  • 1 κιλό φράουλες
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 6 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
  • 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • λίγο λικέρ αμαρέτο
  • σοκολάτα ρευστή
Οδηγίες

 

  1. Πλένουμε τις φράουλες και τις στεγνώνουμε.
  2. Σχεδόν τις μισές τις κόβουμε σε κομματάκια και βάζουμε το χυμό του λεμονιού, 60 γρ. ζάχαρη άχνη και 4 κ.σ. λικέρ από πορτοκάλι.
  3. Τα βάζουμε στο μούλτι να γίνουν πολτός
  4. Τις υπόλοιπες φράουλες τις κόβουμε σε φέτες.
  5. Χτυπάμε με το μίξερ το Μασκαρπόνε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, το γιαούρτι και το λικέρ πορτοκαλιού να αφρατέψει.
  6. Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας ελαφρά.
  7. Τώρα παίρνουμε μια γυάλινη τετράγωνη ή οβάλ φόρμα (ή πυρέξ) και ντύνουμε τον πάτο με τα μπισκότα και βάζουμε τον πουρέ φράουλας, μετά την κρέμα μασκαρπόνε και τις φέτες φράουλας και επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με την κρέμα και στολίζουμε με ολόκληρες φράουλες και την σοκολάτα.
  8. Το βάζουμε στο ψυγείο έως να το σερβίρουμε
  9. Εγώ το σερβίρω σε ποτήρια.
  10. Αν θέλετε αντί σε φόρμα το φτιάχνετε κατευθείαν σε ποτήρια, έτσι είναι ατομικό και μπορείτε να το κάνετε για μπουφέ !
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μού αρέσει η εκδοχή με τα ποτήρια είναι πολύ πραχτική και εμφανισιμη!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2009
με οτι φρουτο θελετε και κατεψυγμενα ακομη γινετε
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απλά Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστό το Τιραμισού σου Bianka! Φαντάζομαι κι αυτές τις στρώσεις, όλο γεύση κι άρωμα καθώς θα κόβονται τα ριγέ κομμάτια!!!
Μεταφορά στην κορυφή