Tiramisou με κεράσια
- 1 πακέτο σαβαγιαρ
- 300 γρ. τυρι φιλαδελφια
- 250γρ.κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγί
- 1 κουτι ζαχαρουχο γαλα
- 2 φακελλακια ζελε κερασι
- 600 γρ. κερασια
- 1 1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη
- 1 ποτηρακι του λικερ, λικερ καφε
- 1 1/2 φλ.του τσαγιου νερο
- 2 βανιλιες
- Στρώνουμε τα σαβαγιαρ μας στο σκεύος, ετοιμαζουμε το σιροπι με την ζαχαρη το νερο τις βανιλιες και το λικερ. Βρεχουμε τα σαβαγιαρ μας.
- Χτυπαμε το τυρι με το ζαχαρουχο σε κρεμα, χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σαντυγι.
- Έχουμε ετοιμασει το ζελε μας, οπως γραφει στο κουτι του και το παγωνουμε ελαφρα για να μην τρεχει σαν νερο.
- Όταν στρώνουμε το γλυκό, τότε ανακατευουμε τις δυο κρεμες και τις στρωνουμε πανω στα βρεμμενα σαβαγιαρ.
- Καθαριζουμε τα κερασια μας απο τα κουκουτσια τους και τα μπήγουμε μεχρι την μεση στην κρεμα.
- Βαζουμε με προσοχη το μισοπαγωμενο ζελε μας κι αφηνουμε στο ψυγειο να κρυωσει το γλυκο μας.
Εαν μας αρεσει η σοκολατα κανουμε ενα ωραιο σιροπι σοκολατας και γαρνιρουμε το γλυκο μας