Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...


Θράψαλα με κρεμμυδάκια

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 22 Μάρτιος 2016
none
Περιγραφή

Ένα ακόμη πεντανόστιμο πιάτο με Σαρακοστιανά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό θράψαλα,πλυμένα και κομμένα σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
  • 2 κρεμμύδια κομμένα φέτες,
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες.
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
  • Αλάτι,ρίγανη ,πιπέρι,δαφνόφυλλο ,λίγη ρίγανη ,
  • 1 κουταλιά σούπας ούζο.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα θράψαλα να βράσουν με 2 κιλά νερό.Τα ξαφρίζουμε.
  2. Όταν μαλακώσουν καλά τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
  3. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι ,και τα γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν,προσθέτουμε και τις σκελίδες του σκόρδου.
  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τα γυρίζουμε και αυτά .
  5. Τα σβύνουμε με το ούζο,προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και τον πελτέ ανακατεμένα.Επίσης προσθέτουμε το δαφνόφυλλο το αλάτι ,το πιπέρι και λίγη ρίγανη.
  6. Βάζουμε λίγο από το ζουμί των θράψαλων,και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα του.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή