Θράψαλα με κρεμμυδάκια
- 1 κιλό θράψαλα,πλυμένα και κομμένα σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
- 2 κρεμμύδια κομμένα φέτες,
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες.
- 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
- 1/2 φλιτζάνι λάδι.
- Αλάτι,ρίγανη ,πιπέρι,δαφνόφυλλο ,λίγη ρίγανη ,
- 1 κουταλιά σούπας ούζο.
- Βάζουμε τα θράψαλα να βράσουν με 2 κιλά νερό.Τα ξαφρίζουμε.
- Όταν μαλακώσουν καλά τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι ,και τα γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν,προσθέτουμε και τις σκελίδες του σκόρδου.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τα γυρίζουμε και αυτά .
- Τα σβύνουμε με το ούζο,προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και τον πελτέ ανακατεμένα.Επίσης προσθέτουμε το δαφνόφυλλο το αλάτι ,το πιπέρι και λίγη ρίγανη.
- Βάζουμε λίγο από το ζουμί των θράψαλων,και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα του.