Tηγανίτες με τυρί
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- 300γρ.φέτα τριμμένη με το χέρι.
- Αλάτι μισό κουταλάκι.
- Πιπέρι.
- Ψιλοκομμένο δυόσμο.
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- Στο αλεύρι κάνουμε μια λακουβίτσα,και στο κέντρο ρίχνουμε την μαγιά,τ'αυγά ελαφρά χτυπημένα, την ζάχαρη και το νερό,μέσα στο οποίο έχω διαλύσει το αλάτι.
- Κάνουμε ένα χυλό σαν γιαούρτι σακούλας, και τον αφήνουμε μισή ώρα περίπου μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
- Προσθέτουμε την φέτα, τον δυόσμο,το πιπέρι,και ανακατεύουμε καλά.
- Παίρνουμε κουταλιές και τις ρίχνουμε σε καυτό λάδι.Τις γυρίζουμε και απο τις 2 πλευρές να ροδίσουν
- .Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις πασπαλίζουμε όσο είναι καυτές με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ίσως χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω.Ο χυλός πρέπει να είναι παχύρευστος όχι νερουλός.
