Τηγανιά ψαρονέφρι με μανιτάρια και τυρί
- Μισό κιλό χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) κομμένο σε κύβους
- ¼ φρέσκα μανιτάρια
- 2 σκ. Σκόρδο
- Λίγο λάδι
- Μισή κούπα κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
- Τυρί ημίσκληρο σε κύβους
- Σοτάρουμε στο λάδι το ψαρονέφρι να ροδίσει και ρίχνουμε και το σκόρδο. Το ροδίζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί, το χυμό καθώς και το αλατοπίπερο.
- Τέλος ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη και τυρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
- Αν χρησιμοποιήσετε διαφορετικό κομμάτι χοιρινό κρέας όπως από λαιμό, τότε θα πρέπει αρχικά να το ψήσετε περισσότερη ώρα να μαλακώσει με το κρασί και στη συνέχεια συνεχίζεται όπως λέει η συνταγή.
- Ο Β.Δρίσκας προτείνει χοιρινο λαιμό, εγώ χρησιμοποιώ ψαρονέφρι για μια πιο υγειινή πρόταση αλλά και πιο γρήγορη.