Τέλειο εκμέκ
- 500 γρ κανταΐφι
- 5 φακελ. κρέμα στιγμής βανίλια
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα
- 1 ερμόλ
- 1 ζαχαρούχο
- 125 γραμ. μαργαρίνη τρούφα ή τριμμένο καρύδι
Για σιρόπι:
- 4 ποτήρια μεγάλα νερό
- 2 ποτήρια μεγάλα ζάχαρη
- 1 φλούδα πορτοκάλι
- Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί, έχουμε λιώσει τη μαργαρίνη, τη ρίχνουμε από πάνω και το ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα στους 180 βαθμούς.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ανάλογα που θα φτιάξουμε το γλυκάκι. Εγώ το βάζω σε πυρέξ.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο κανταΐφι. Προσοχή το ένα να είναι κρύο και το άλλο ζεστό.
- Μετά χτυπάμε τις κρέμες με τα γάλατα και κάνουμε μια στρώση με όλη την κρέμα απάνω στο κανταΐφι.
- Μετά χτυπάμε το ερμόλ με το ζαχαρούχο μέχρι να αφρατέψει και κάνουμε την τελευταία στρώση.
- Εγώ στο τελείωμα βάζω τρούφα. Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
- Καλό θα ήταν να το κάνουμε απ την προηγούμενη μέρα για να παγώσει καλά...
- Καλή επιτυχία!!!!!
ειναι απο τα αγαπημενα μου και γρηγορα γλυκα!