Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τάρτα ροδάκινο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ελαφρύ γλύκισμα κοινής αποδοχής!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για τη ζύμη

  • 120 γραμμάρια βούτυρο σε κομματάκια,
  • 2 κουταλιές ζάχαρη,
  • ελάχιστο αλάτι,
  • 1 κρόκο αυγού,
  • 1 & 1 / 2 κουταλιά κρύο νερό,
  • 200 γραμμάρια αλεύρι.

Για την κρέμα

  • 300 γραμμάρια φρέσκο γάλα,
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 50 γραμμάρια κόρν-φλάουρ,
  • 1 αυγό,
  • 2 κρόκους αυγών,
  • λίγη βανίλια.

Για το γαρνίρισμα

  • 1 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα
  • 2-3 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο,
  • κρέμα σαντιγί.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε το βούτυρο την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και το νερό συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει η ζύμη λεία και ομοιογενής. Την μαζεύουμε μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
  3. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. την στρώνουμε σε φόρμα για τάρτες με 27 πόντους διάμετρο. Κόβουμε ότι περισσεύει από τα τοιχώματα της φόρμας Την τρυπάμε με το πιρούνι σε διάφορα μέρη και την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  4. Την γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς,
  5. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε μερικά λεπτά ακόμη για να ροδίσει η επιφάνεια.
  6. Βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την βανίλια σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε το αυγό με τους κρόκους και την ζάχαρη σε βαθύ σκεύος, προσθέτουμε το κόρν-φλάουρ και το ανακατεύουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του γάλακτος. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας πολύ γρήγορα για να μην πιάσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας.
  7. Την μεταφέρουμε σε μπολ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Την αφήνουμε2-3 ώρες στο ψυγείο.
  8. Όταν θα την βάλουμε στην τάρτα τη χτυπάμε με σύρμα για να αφρατέψει. Γαρνίρουμε με τα ροδάκινα και γυαλίζουμε την τάρτα με την μαρμελάδα που διαλύσαμε σε λίγο ζεστό σιρόπι της κομπόστας η νερό. . Γαρνίρουμε με σαντιγί.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Προτιμώ την κομπόστα ροδάκινο γιατί είναι μαλακότερο το ροδάκινο από το φρέσκο.
  • Με τον ίδιο τρόπο κάνω και την τάρτα φράουλα.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 09 Οκτώβριος 2010
Λεπτομερέστατη περιγραφή, Ειρήνη!!!!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 09 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια ταρτα,μπραβο Ειρηνη!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια η τάρτα ροδάκινο Ειρήνη! Πολύ λαχταριστή!!!
Μεταφορά στην κορυφή