Τάρτα με Τριαντάφυλλα από μήλο
Υλικά για τη ζύμη:
- 75 γρ κρύο βούτυρο
- 200 g αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κρόκο αυγού
- 25 γρ ζάχαρη
- 2 κ σ κρυο νερο
Υλικά για την επικάλυψη:
- 100 γρ βούτυρο, μαλακο
- 75 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (Χρησιμοποιήσαμε το εκχύλισμα βανίλιας)
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 50 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 1/2 κιλο μήλα ( Granny Smith)
- Για τη Ζυμη: ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι, κανουμε μια μπάλα, τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και το βαζουμε στο Ψυγειο να κρυώσει για 30 λεπτά
- Αλείψτε μια φορμα ταρτας με βουτυρο 24 αρα.
- Απλωνουμε ομοιομορφα τη ζύμη μεσα στη φόρμα και πατάμε λιγο, βαλτε την παλι στο ψυγειο.
- Τώρα εχουμε κάπως το κουραστικό μέρος της ταρτας για το οποίο θα πρέπει να εχουμε υπομονή. Παίρνουμε ένα μπολ με νερό και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε τα μήλα απο την φλούδα με αποφλοιωτή λαχανικών και τα κοβουμε με αποφλοιωτή λαχανικών σε σπιραλ γύρω γύρω , αν δεν σας κοβο νται καλα σε σπιραλ, δεν πειραζει θα τα μεταχειριστούμε και ετσι. Αμέσως τα ριχνουμε στο νερο με το λεμόνι
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° στον αερα. Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη και ριχνουμε ολα τα αλλα υλικα μαζι ,τα χτυπαμε μεχρι να γίνει μια κρεμα. Ριχνουμε το μίγμα αμύγδαλο μεσα στην ζύμη.
- Πάρτε τα σπιραλ μήλα ή τα κομμάτια από το νερό, τα τυλιγουμε σφιχτά ακριβώς όπως ένα σαλιγκάρι και τα τοποθετουμε επανω στην κρεμα και πιέστε ελαφρά προς τα κάτω. Αν σας κοπει δεν πειραζει , παρτε ενα αλλο κομμάτι ή σπιράλ και συνεχιστε ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλουμε τα τριαντάφυλλα.
- Στη συνέχεια θα γεμίσουμε ολη την επιφάνεια της ταρτας με μικρά τριαντάφυλλα μήλο. ψήνουμε περίπου 30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Η συνταγη από εδώ
Γεια στα χέρια σου,υπέροχη!