Τάρτα με ροκφόρ
Για την ζύμη
- 180 γρ Αλεύρι
- 90 γρ Βούτυρο
- 1 πρέζα Αλάτι
- 1 κ,σ νερο κρύο περίπου
Για την κρέμα
- 300 γρ Ροκφόρ
- 1 μεγάλο Αχλάδι
- 3 Αυγά
- 150 γρ Creme fraiche συνταγη εχουμε στο σάιτ
- Αλεύρι για να ανοίξουμε το φύλο
- Ζυμώνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και το κρύο νερό σε μια κανονικη ζύμη ούτε πολυ μαλακή ούτε πολυ σφιχτή, αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο κρύο νεράκι. Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λίγο αλεύρι στα μέτρα της φορμας εγώ εχω μια 28αρα. Βουτυρωνουμε την φόρμα και στρωνουμε λαδοκολα. Βάζουμε τη ζύμη και τρυπάμε με ένα πιρούνι αρκετές φορές.
- Αναβουμε τον φουρνο στους 200 ° C βαθμούς. Ψήνουμε την ζυμη στον προθερμανσμενο φουρνο 10-15 λεπτα στο κάτω τελευταίο ράφι του φούρνου.
- Όταν πάρει χρώμα το βγάζουμε απο το φούρνο. Καθαρίζουμε το αχλάδι και κοβουμε σε φέτες. Βάζουμε τις φέτες αχλαδι επάνω στην προψημμενη ζύμη, θρυμματίζουμε το τυρί και το Πασπαλιζουμε επάνω στις φέτες αχλαδι.
- Ανακατέψτε τα αυγά Με την Creme fraiche και περιχύνουμε επάνω στο τυρι, ψήνουμε
- στους 175 ° C (αερα 150 ° C) για περίπου 30 λεπτά.
- Σερβιρουμε με ανάμεικτη σαλάτα και κόκκινο κρασί.
Αν θέλετε μπορείτε να το φτιαξετε και με σφολιατα ! Τυρί ροκφόρ η μπλου τζηζ ή γκοργκονζόλα