Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2551-neranzaki.jpg
Νερατζάκι πράσινο



Τάρτα μαγιάς με Δαμάσκηνα και Παπαρουνόσπορο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι εύκολη και νόστιμη τάρτα με δαμάσκηνα!

Συστατικά

Ζύμη μαγιάς

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 200 μ.λ. γάλα
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 23 γρ. φρέσκια μαγιά  ή 1 φακελάκι ξηρή

Γέμιση

  • 100 γρ. μάρσιπαν και προσθέτουμε τη ζάχαρη
  • 4 κ,σ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γάλα
  • 150 γρ. αλεσμένο παπαρουνόσπορο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ, γ. κορν φλάουερ με λίγο λικέρ (π.χ  Αμαρέτο  ανακατεμένο)
  • 2 κρόκους
  • 1 κιλό δαμάσκηνα
  • λίγο γάλα
  • λίγο ζελέ μαρμελάδα
Οδηγίες
  1. Με τα υλικά της ζύμης, κάνουμε το ζυμάρι μας και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο
  2. Κάνουμε την γέμιση
  3. Στον τρίφτη τρίβουμε την μάρσιπαν και προσθέτουμε την ζάχαρη
  4. Βράζουμε το γάλα με το αλάτι, ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο να πάρει 2 βράσεις
  5. Προσθέτουμε και την μάρσιπαν, ρίχνουμε και το αραιωμένο κορν φλάουερ
  6. Το παίρνουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για 5 λεπτά λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τους κρόκους
  7. Ανοίγουμε  την ζύμη μας σε ένα φύλλο στενόμακρο, 40 x 30  το κόβουμε στο μήκος σε δυο λωρίδες
  8. Απλώνουμε σε αυτά στην μέση σχεδόν  την γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό
  9. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 30αρα, βάζουμε τα ρολά μέσα σε σχήμα σπιράλ αφήνοντας κενά  και μέσα στα κενά βάζουμε τα δαμάσκηνα
  10. Αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200° βαθμούς για  45 λεπτά
  11. Μετά το αλείφουμε με τον ζελέ, έτσι ώστε να  μείνει το γλυκό μας ζουμερό και να γυαλίζει ωραία
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία πρωτότυπη τάρτα! Τα δαμάσκηνα είναι φρέσκα κομμένα σε φετάκια;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2010
ναι μαργκο μου ετσι εινα εγω τα κοβω στα τεσσερα,
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η Πρωτοτυπία άλλη μια φορά στην πρώτη γραμμή. Δε μου λες όταν λες φρέσκα δαμάσκηνα εννοείς τα μικρά σκούρα κόκκινα που αποξηραίνουμε ή εννοείς τα μεγάλα που λέγονται βανίλιες;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2010
Ηλιαννα μου λεω τα μικρά σκούρα κόκκινα τα στενομακρα αυτα που αποξηραίνου μετα τα μεγάλα οι βανίλιες νομιζω οτι θα βγαλουν πολυ χυμο στο ψυσημο και θα λασπωση το γλυκο
Μεταφορά στην κορυφή