Τάρτα μαγιάς με Δαμάσκηνα και Παπαρουνόσπορο
Ζύμη μαγιάς
- 500 γρ. αλεύρι
- 200 μ.λ. γάλα
- 80 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 23 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
Γέμιση
- 100 γρ. μάρσιπαν και προσθέτουμε τη ζάχαρη
- 4 κ,σ. ζάχαρη
- 200 γρ. γάλα
- 150 γρ. αλεσμένο παπαρουνόσπορο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ, γ. κορν φλάουερ με λίγο λικέρ (π.χ Αμαρέτο ανακατεμένο)
- 2 κρόκους
- 1 κιλό δαμάσκηνα
- λίγο γάλα
- λίγο ζελέ μαρμελάδα
- Με τα υλικά της ζύμης, κάνουμε το ζυμάρι μας και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο
- Κάνουμε την γέμιση
- Στον τρίφτη τρίβουμε την μάρσιπαν και προσθέτουμε την ζάχαρη
- Βράζουμε το γάλα με το αλάτι, ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο να πάρει 2 βράσεις
- Προσθέτουμε και την μάρσιπαν, ρίχνουμε και το αραιωμένο κορν φλάουερ
- Το παίρνουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για 5 λεπτά λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τους κρόκους
- Ανοίγουμε την ζύμη μας σε ένα φύλλο στενόμακρο, 40 x 30 το κόβουμε στο μήκος σε δυο λωρίδες
- Απλώνουμε σε αυτά στην μέση σχεδόν την γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα 30αρα, βάζουμε τα ρολά μέσα σε σχήμα σπιράλ αφήνοντας κενά και μέσα στα κενά βάζουμε τα δαμάσκηνα
- Αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200° βαθμούς για 45 λεπτά
- Μετά το αλείφουμε με τον ζελέ, έτσι ώστε να μείνει το γλυκό μας ζουμερό και να γυαλίζει ωραία




