Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy Original Goethe A1-A2-B1-B2-C1-C2,Toeic, TOEFL
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:45
(+27838808170 BUY BEST FAKE DRIVER'S LICENSE, IDs
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:40
SIGN UP FOR A VALID/PMP/TOEIC:(+27 83 880 8170)
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:38
SIGN UP FOR A VALID/PMP/TOEIC:(+27 83 880 8170)
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:37
Buy a TOEFL or IELTS fully Verified by Accredited
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:36
Government issued Guaranteed 48 hour passport,ID'S
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:34
SIGN UP FOR A VALID/PMP/TOEIC:(+27 83 880 8170)
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:27
SIGN UP FOR A VALID/PMP/TOEIC:(+27 83 880 8170)
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:26
SIGN UP FOR A VALID/PMP/TOEIC:(+27 83 880 8170)
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:24
ORDER AUTHENTIC 100% REGISTERED IELTS,TOEFL,DIPLOM
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:23
SIGN UP FOR A VALID/PMP/TOEIC:(+27 83 880 8170)
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:22
SIGN UP FOR A VALID/PMP/TOEIC:(+27 83 880 8170)
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:21
Counterfeit Banknotes//IELTS//TOEFL WITHOUT EXAM
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:19
Buy high quality undetectable grade AA+ counterfei
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:18
Apply for real Passports, drivers licenses, ID car
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 21:01
Buy Grade AA+ Counterfeit US Dollar–USD
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 20:57
(+27838808170 BUY BEST FAKE DRIVER'S LICENSE, ID C
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 20:40
Government issued Guaranteed 48 hour passport,ID'S
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 20:36
SIGN UP FOR A VALID/PMP/TOEIC:(+27 83 880 8170)
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 20:32
ORIGINAL,TOEFL,IELTS,TOEIC,PASSPORT,ID CARDS,VISA,
gracefree190@gmail.com 27.5.2023 20:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2935-likermhlou.jpg
Λικέρ Μήλου



Τάρτα μαγιάς με Δαμάσκηνα και Παπαρουνόσπορο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι εύκολη και νόστιμη τάρτα με δαμάσκηνα!

Συστατικά

Ζύμη μαγιάς

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 200 μ.λ. γάλα
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 23 γρ. φρέσκια μαγιά  ή 1 φακελάκι ξηρή

Γέμιση

  • 100 γρ. μάρσιπαν και προσθέτουμε τη ζάχαρη
  • 4 κ,σ. ζάχαρη
  • 200 γρ. γάλα
  • 150 γρ. αλεσμένο παπαρουνόσπορο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ, γ. κορν φλάουερ με λίγο λικέρ (π.χ  Αμαρέτο  ανακατεμένο)
  • 2 κρόκους
  • 1 κιλό δαμάσκηνα
  • λίγο γάλα
  • λίγο ζελέ μαρμελάδα
Οδηγίες
  1. Με τα υλικά της ζύμης, κάνουμε το ζυμάρι μας και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο
  2. Κάνουμε την γέμιση
  3. Στον τρίφτη τρίβουμε την μάρσιπαν και προσθέτουμε την ζάχαρη
  4. Βράζουμε το γάλα με το αλάτι, ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο να πάρει 2 βράσεις
  5. Προσθέτουμε και την μάρσιπαν, ρίχνουμε και το αραιωμένο κορν φλάουερ
  6. Το παίρνουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για 5 λεπτά λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τους κρόκους
  7. Ανοίγουμε  την ζύμη μας σε ένα φύλλο στενόμακρο, 40 x 30  το κόβουμε στο μήκος σε δυο λωρίδες
  8. Απλώνουμε σε αυτά στην μέση σχεδόν  την γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό
  9. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 30αρα, βάζουμε τα ρολά μέσα σε σχήμα σπιράλ αφήνοντας κενά  και μέσα στα κενά βάζουμε τα δαμάσκηνα
  10. Αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200° βαθμούς για  45 λεπτά
  11. Μετά το αλείφουμε με τον ζελέ, έτσι ώστε να  μείνει το γλυκό μας ζουμερό και να γυαλίζει ωραία
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία πρωτότυπη τάρτα! Τα δαμάσκηνα είναι φρέσκα κομμένα σε φετάκια;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2010
ναι μαργκο μου ετσι εινα εγω τα κοβω στα τεσσερα,
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η Πρωτοτυπία άλλη μια φορά στην πρώτη γραμμή. Δε μου λες όταν λες φρέσκα δαμάσκηνα εννοείς τα μικρά σκούρα κόκκινα που αποξηραίνουμε ή εννοείς τα μεγάλα που λέγονται βανίλιες;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2010
Ηλιαννα μου λεω τα μικρά σκούρα κόκκινα τα στενομακρα αυτα που αποξηραίνου μετα τα μεγάλα οι βανίλιες νομιζω οτι θα βγαλουν πολυ χυμο στο ψυσημο και θα λασπωση το γλυκο
Μεταφορά στην κορυφή