Τάρτα φράουλας

Εύκολη,απλή και νόστιμη! Γίνεται με δύο τρόπους,φτιάχνοντας ζύμη ή με τριμμένα μπισκότα, που είναι η ευκολότερη-γρήγορη λύση.
Ζύμη τάρτας:
- 1 φλ. αλεύρι,
- 1/2 κ.γλ. αλάτι,
- 1/3 φλ. βιτάμ + 1 κ.σ.
- 2-3 κ.σ. κρύο νερό.
Βάση μπισκότου:
- 1 1/2 πακέτο πτι-μπερ τριμμένα στο μούλτι,
- 1/4 φλ.ζάχαρη,
- 1/2 φλ. λιωμένο βιτάμ.
Κρέμα:
- 6 φλ. φράουλες,
- 1 φλ. ζάχαρη,
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου,κρέμα φράουλα για βράσιμο,
- Η 2-3 κ.σ. καλαμποκάλευρο, εδώ θα προσθέσουμε κόκκινο χρώμα.
Για το τελείωμα:
- 1 πακέτο τυρί φιλαδέελφεια,
- 1 κ.γλ. ξύσμα λεμόνι,
- 2 κ.σ. άχνη.
- Ανακατεύουμε αλεύρι , αλάτι, ρίχνουμε το βιτάμ σε κομματάκια, ζυμώνουμε τριφτή ζύμη.
- Προσθέτουμε μια-μια κουταλιά το νερό μέχρι να πετύχουμε αφράτη ζύμη. Την διπλώνουμε σε πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο 30 λεπτά.
- Για τη βάση μπισκότου τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αν θέλουμε ρίχνουμε και ένα σφηνάκι κονιάκ. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
- Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις φράουλες, όχι στο μούλτι να λιώσουν τελείως ,τις ρίχνουμε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου φράουλα, ή το καλαμποκάλευρο και το χρώμα, ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Ανοίγουμε τη ζύμη μας με αλευρωμένο πλάστη και την βάζουμε σε ταρτιέρα, τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε 8-10 λεπτά να ροδίσει.
- Στρώνουμε απάνω στην ζύμη ή στη βάση μπισκότου την κρέμα φράουλας, κρατάμε 3-4 κ.σ. για την διακόσμηση. Χτυπάμε το τυρί με την άχνη και το ξύσμα λεμονιού και βάζουμε πάνω στην κρέμα. Ρίχνουμε απάνω από την κρέμα που κρατήσαμε και την διακοσμούμε όπως μας αρέσει, με φράουλες, σοκολάτα κ.αλ.
Γίνεται και με άλλα φρούτα όπως κεράσια, βύσσινα, ροδάκινα.