Τάρτα αλμυρή με σφολιάτα
- 1 φύλλο σφολιάτας,
- ζαμπόν ή γαλοπούλα σε κυβάκια,
- τυρί κασέρι, γκούντα ή όποιο άλλο σας αρέσει,
- πιπεριά σε κυβάκια,
- 200 ml. κρέμα γάλακτος,
- 2 αυγά,
- αλατοπίπερο,
- μοσχοκάρυδο,
- πάπρικα.
- Τοποθετούμε το φύλλο σε καλά λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι για τάρτες, καλύπτουμε και τα πλαϊνά πιέζοντας καλά στην ταρτιέρα, κόβουμε γύρω-γύρω ό,τι περισσεύει.
- Ρίχνουμε ζαμπόν, τυρί, πιπεριά.
- Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αυγά καλά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, πάπρικα και μοσχοκάρυδο.
- Περιχύνουμε την τάρτα μας και ψήνουμε στους 180ο αέρα, για 30-40 λεπτά να φουσκώσει η κρέμα και να ροδίσει.