Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...


Basboosa ή ραβανί με ροδόνερο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμο, απλό και γρήγορο γλυκάκι για όσους νηστεύουν αυτές τις μέρες και όχι μόνο! Το ροδόνερο στο σιρόπι το κάνει γευστικότατο!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10-12 άτομα ανάλογα τα κομμάτια
  • 250γρ. σιμιγδάλι,
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη,
  • 250 γρ.με χαμηλά λιπαρά γιαούρτι,
  • 120ml λάδι,
  • 3 κ. σ. καρύδα,+ για την διακόσμηση(αν θέλουμε},
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ.
  • Σιρόπι:
  • 300ml νερό,
  • 300 γρ.ζάχαρη άχνη,
  • 2 κουταλιές ροδόνερο.
  • 6 ολόκληρα αμύγδαλα.
Οδηγίες
  1. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το σιμιγδάλι, τα 100 γρ.ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι, καρύδα και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατέψτε μαζί το νερό, 350 γραμμάρια ζάχαρη και ροδόνερο και βράζουμε για 4-5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180β. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σε ένα λαδωμένο 20x30 εκ.ταψί. Κόβουμε σε τετράγωνα ή διαγώνια κομμάτια και βάζουμε ένα αμύγδαλο πάνω σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας.
  4. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι! Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε πάλι στο φούρνο στους 200β. για 5' μόνο να απορροφηθεί το σιρόπι.




Λίγα μυστικά ακόμα

Μια νηστίσιμη εκδοχή του ραβανί χωρίς να υστερεί σε γεύση!! Η συνταγή είναι από το σάιτ: allrecipes.co Το μόνο που άλλαξα στο σιρόπι,για εμάς ευτυχώς!!έβαλα λιγότερη ζάχαρη και νερό.

Σχόλια
Σχόλιο από Νάνα , Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Βασιλική,φουσκώνει αρκετά χωρίς αβγά ή χρειάζεται πολύ μικρή φόρμα;Πολύ γλύκα πάντως το δεντράκι σου!!!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2011
Ευχαριστώ πολύ Νάνα!!
Θέλει φορμούλα μικρή,{όπως γράφω 20χ30 εκ.}αν το βάλουμε σε μεγαλύτερη θα βγει πολύ λεπτό!!το ροδόνερο το κάνει τελείως διαφορετικό!!:)
Σχόλιο από Νάνα , Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2011
Τώρα που το λες.....το είδα...χαχαχα!Ευχαριστώ!
Μεταφορά στην κορυφή