Basboosa ή ραβανί με ροδόνερο

Νόστιμο, απλό και γρήγορο γλυκάκι για όσους νηστεύουν αυτές τις μέρες και όχι μόνο! Το ροδόνερο στο σιρόπι το κάνει γευστικότατο!!
- 250γρ. σιμιγδάλι,
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη,
- 250 γρ.με χαμηλά λιπαρά γιαούρτι,
- 120ml λάδι,
- 3 κ. σ. καρύδα,+ για την διακόσμηση(αν θέλουμε},
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ.
- Σιρόπι:
- 300ml νερό,
- 300 γρ.ζάχαρη άχνη,
- 2 κουταλιές ροδόνερο.
- 6 ολόκληρα αμύγδαλα.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το σιμιγδάλι, τα 100 γρ.ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι, καρύδα και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατέψτε μαζί το νερό, 350 γραμμάρια ζάχαρη και ροδόνερο και βράζουμε για 4-5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180β. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σε ένα λαδωμένο 20x30 εκ.ταψί. Κόβουμε σε τετράγωνα ή διαγώνια κομμάτια και βάζουμε ένα αμύγδαλο πάνω σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι! Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε πάλι στο φούρνο στους 200β. για 5' μόνο να απορροφηθεί το σιρόπι.
Μια νηστίσιμη εκδοχή του ραβανί χωρίς να υστερεί σε γεύση!! Η συνταγή είναι από το σάιτ: allrecipes.co Το μόνο που άλλαξα στο σιρόπι,για εμάς ευτυχώς!!έβαλα λιγότερη ζάχαρη και νερό.
Θέλει φορμούλα μικρή,{όπως γράφω 20χ30 εκ.}αν το βάλουμε σε μεγαλύτερη θα βγει πολύ λεπτό!!το ροδόνερο το κάνει τελείως διαφορετικό!!:)