Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Lost Love Spell Caster +27780802727 Rome Italy
thiuenio 23.2.2024 17:48
+27780802727 Black magic Spells that Works Dubai
thiuenio 23.2.2024 17:29
Psychic medium revenge forces +27780802727 Ankara
thiuenio 23.2.2024 17:27
+27780802727 Love Spells Reunite Your Relationship
thiuenio 23.2.2024 17:25
Powerful Voodoo Love Spells +27780802727 Athens
thiuenio 23.2.2024 17:23
Psychic ways +27780802727 Win Court Case Pretoria
thiuenio 23.2.2024 17:22
+27780802727 Execute Revenge Spells Black Magic UK
thiuenio 23.2.2024 17:20
계룡출장샵⌒24시친절상담◁톡dio16)◁계룡출장마사지¥¥ 계룡맛집 계룡모텔출장→야동코리아
biwobi1692 23.2.2024 2:52
출장샵『양주콜걸』〓톡DIO16〓양주출장문의☞양주조건만남☞양주애인대행//마사지전문 /양주출장
biwobi1692 23.2.2024 2:46
출장샵『압구정콜걸』〓톡DIO16〓압구정출장문의☞압구정조건만남☞압구정애인대행//마사지전문 /
biwobi1692 23.2.2024 2:40
『이촌조건만남』(카톡dio16)이촌출장샵(£출장맛사지£)이촌무한샷출장??이촌노콘출장ザˇ남성
biwobi1692 23.2.2024 2:34
>>무한샷출장?당고개출장샵☞당고개출장샵가격「내상제로」당고개조건만남 당고개
biwobi1692 23.2.2024 2:27
제주출장샵⌒24시친절상담◁톡dio16)◁제주출장마사지¥¥ 제주맛집 제주모텔출장→야동코리아
biwobi1692 23.2.2024 2:21
『태안조건만남』(카톡dio16)태안출장샵(£출장맛사지£)태안무한샷출장??태안노콘출장ザˇ남성
biwobi1692 23.2.2024 2:15
망우콜걸부르기◁예약톡dio16)▷횟수무제한?? 망우출장샵◁망우퇴폐업소▷ 망우출장만남/망우조
biwobi1692 23.2.2024 2:09
출장샵『청양콜걸』〓톡DIO16〓청양출장문의☞청양조건만남☞청양애인대행//마사지전문 /청양출장
biwobi1692 23.2.2024 2:03
무주무한샷출장√톡DIO16>>무한샷출장√무주출장안마
biwobi1692 23.2.2024 1:57
『천안출장문의』☞톡dio16☞천안출장샵천안모텔출장 천안퇴폐업소☞천안아가씨☞천안조건만남
biwobi1692 23.2.2024 1:51
정선콜걸부르기◁예약톡dio16)▷횟수무제한?? 정선출장샵◁정선퇴폐업소▷ 정선출장만남/정선조
biwobi1692 23.2.2024 1:45
『김포조건만남』(카톡dio16)김포출장샵(£출장맛사지£)김포무한샷출장??김포노콘출장ザˇ남성
biwobi1692 23.2.2024 1:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2743-pourespatatas.jpg
Πουρές φούρνου



Τάρτα Ακτινίδιου - Βανίλιας

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή
Δροσερή και νόστιμη, για όσους προτιμούν τις ξινούτσικες γεύσεις στα φρούτα.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
Μία Τάρτα 28 εκ.

Βάση Τάρτας

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
  • 8 κ.σ.  ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • κανέλα


Κρέμα

  • 350 ml γάλα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
  • 1 κρόκος
Ακτινίδια και Βανίλιες κομμένα σε μέτριες φέτες
Αμυγδαλάκι σε φιλέ

 

Γλάσο Λάμψης

  • 100 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο ζελατίνης
Οδηγίες



Για τη βάση της τάρτας

  1. Στο μίξερ ή σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά πατώντας τα απαλά.
  2. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή και περισσότερο.
  3. Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 28 εκ.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη (ανάμεσα σε χαρτί ψησίματος), σε λεπτό φύλλο και την στρώνουμε ωραία πάνω στη φόρμα. Κόβουμε με τον πλάστη τα περισσεύματα.
  5. Με πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία τον πάτο της ζύμης.
  6. Τοποθετούμε επάνω στη ζύμη ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε όσπρια για να μην φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175o C για 30 λεπτά, αφαιρούμε το χαρτί με το βάρος και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι ψηθεί και να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.
  8. Όταν ψηθεί η βάση της τάρτας την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την αφαιρούμε από τη φόρμα.

    Για την κρέμα
  9. Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το 2/3 του γάλατος, την κρέμα και το άρωμα κι αφήνουμε να ζεσταθούν αρκετά.
  10. Το υπόλοιπο γάλα, με τον κορν φλάουερ και τον κρόκο τα αναμιγνύουμε χωριστά με το σύρμα και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν φουσκαλιάσει η κρέμα είναι έτοιμη. Τη μεταφέρουμε σε γυάλινο δοχείο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

    Για το Γλάσο Λάμψης
  11. Σε κρύο νερό ρίχνουμε το φύλλο της ζελατίνης να μαλακώσει, για 5-10 λεπτά.
    Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη να πάρει βράση για 1 λεπτό και να λιώσει η ζάχαρη.
    Στύβουμε τη ζελατίνη, την προσθέτουμε στο ζεστό μίγμα κι ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Αφαιρούμε αμέσως μετά από τη φωτιά.
    Αφήνουμε να κρυώσει  και να αρχίσει να πήζει και αλείφουμε με πινέλο τα φρούτα μας.


Στήσιμο της Τάρτας

  • Στρώνουμε την κρέμα μέσα στην βάση της τάρτας, αφού προηγουμένως έχουμε χτυπήσει με το σύρμα την κρέμα για να αφρατέψει
  • Στολίζουμε γύρω γύρω το περιθώριό της με το αμυγδαλάκι.
  • Συνεχίζουμε στολίζοντας ξεκινώντας με τις φέτες του ακτινίδιου σαν σαλιγκάρι.
  • Τελειώνουμε με τις φέτες της βανίλιας πάλι περιστροφικά καλύπτοντας τον υπόλοιπο χώρο.
  • Με το πινέλο γλασάρουμε την επιφάνεια, για να γυαλίσουν τα φρούτα και να διατηρηθούν.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Όσο πιο χοντρό είναι το φύλλο της ζύμης τόσο περισσότερη ώρα θέλει στο ψήσιμο.
  • Τρώγεται κατά προτίμηση φρέσκια, δηλ. της ημέρας, διαφορετικά  διατηρείται στο ψυγείο έως 2 ημέρες.
  • Μπορούμε αντί για γλάσο ζελατίνης να ζεστάνουμε μαρμελάδα με λίγο νερό και να  γλασάρουμε επίσης.
  • Στήνουμε την τάρτα και σερβίρουμε. Όσο πιο άμεσα τόσο το καλύτερο.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Την κρέμα και εσύ την κάνεις με μόνο ένα αυγό, όπως κι εγώ. Που όμως δε χάνει σε γεύση και είναι και υγειινή. Μπράβο!!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009
Ναι Hlianna ακριβώς! Για τη συγκεκριμένη ποσότητα είναι υπέρ αρκετός 1 κρόκος και σε συνδυασμό με το κορν φλάουερ πήζει και αφρατεύει η κρέμα!
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι χαρμα οφθαλμων,τι χρωμα,τι εμφανιση..ολα τα εχει αυτη η ταρτα!μπραβο!!!
Μεταφορά στην κορυφή