Τανωμένος σουρβάς
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 2&1/2 κιλά νερό.
- 1φλιτζάνι ρύζι σούπας.
- Λίγο αλάτι.
- 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι.
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο η μια κουταλιά ξερό.
Οδηγίες
- Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το αλάτι. Όταν βράσει καλά το ρύζι το κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Σε βαθιά σουπιέρα βάζουμε το γιαούρτι και το διαλύουμε με νερό της σούπας ,σιγά-σιγά το γυρίζουμε μετά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε το κρεμμύδι να ροδοκοκκινίσει καλά ,προσθέτουμε και τον δυόσμο, γυρίζουμε καλά μέσα στο τηγάνι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Σχόλια
Δεν είχα ξανα ακούσει για αυτή τη συνταγή!!ωραία πρέπει να είναι,γευστική!!!
Εγώ δεν τον τρώω, αλλά οι υπόλοιποι τρελαίνονται!!!
Αλλά μου είπε η πεθερά μου που της το συζήταγα ότι κανονικά γίνεται με κορκότο ή πληγούρι και με αριάνι. Αυτό θα είναι πιο προσιτή παραλλαγή, έτσι?
Δροσιστική σουπίτσα πάντως!
Εφη,όπως όλες οι συννταγές έτσι και αυτή έχει τις παραλλαγές της.Γίνεται και με ρύζι και πληγούρι και κορκότο(σπασμένο σιτάρι),επίσης και με άλλα μικρά ζυμαρικά.Μορούμε να χρησιμοποιήσουμε αριάνι η στραγγιστό γιαούρτι ,που είναι πιό πηχτό και δίνει πιό γεμάτη γέυση .Απο το αριάνι που λέγεται στα ποντιακά <ταν> πήρε το όνομα αυτή η σούπα.
Δεν ξέρω για τη συνταγή αυτή, αλλά οι πληροφορίες που μας δίνεις Ειρήνη είναι άριστες!!!!
Είναι μια πολύ νόστιμη σούπα Ηλιάννα ,την τρώμε συχνά και γίνεται βασικά με αυτά τα υλικά που ανάφερα.Ξέρω πολλές παραλλαγές αλλά αυτή είναι πιο εύκολη να γίνει απο τον πολύ κόσμο.Υπάρχουν συγκεκριμένα υλικά που χρησιμοποιούνται αλλά πρέπει να τα ψάξει κάποιος σε μαγαζιά με ποντιακά είδη διατροφής!
θα τη δοκιμάσω αυτή τη σούπα...είμαι περίεργη γιατί πρώτη φορά την ακούω.
Ούτε εγώ την έχω ξανα ακούσει αλλά μόνο με τα υλικά που έχει είμαι σίγουρη οτι θα είναι αψογη!!Και πεντανόστιμη...!!
Ωραία παραδοσιακή συνταγή. Κι εγώ δεν τη γνώριζα. Θρεπτική και βιταμινούχα!!!
την έχω δοκιμάσει αυτη τη συνταγή και μάλιστα σε πόντιακο σπίτι
ειναι πολύ νόστιμο πιάτο
την έφαγα με κορκότι έτσι μου το είπαν το σιταράκι που έβαλαν